Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii sai

Publicat: 05 Nov. 2018, 09:50 News 3

Caz socant in Constanta dupa ce un medic a uitat mai multe instrumente in abdomenul unei paciente de 61 de ani.

Doctorul Stefan opera desi avea probleme de vedere

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii saiDupă două ore de panică, pacienta intră în șoc hipovolemic, cu pierdere de 3 litri de sânge, hemoglobină 2. Chirurgul intervine abdominal și „suturează grosolan tot ce prinde”, după cum descrie intervenția unul dintre ceilalți medici care au supravegheat pacienta.

Cazul acesta medical a fost confimat, pentru sursa citata, de mai multe persoane din candrul spitalului. Gheorghe Ștefan, 60 de ani, este șeful Secției de chirurgie generală și directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Constanța.

„În toți acești ani, medicul Gheorghe Ștefan a avut și are el însuși o condiție medicală, inclusiv o dezlipire de retină la ochiul stâng rezolvată abia în septembrie 2018, care îi afectează capacitatea profesională. Conducerea știe, noi știm, dar pacienții nu știu, și ei sunt cei care suferă”, explică una dintre sursele ziarului.

Doctorul Stefan a uitat doua instrumente intr-o alta pacienta

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii saiM.B., 61 de ani, se internează pe 18 octombrie 2012 la Spitalul Militar din Contanta. Era programata la o colecistectomie laparoscopică, eliminarea vezicii biliare, pe care o face doctorul Gheorghe Ștefan. Postoperator suferă complicații, fiind diagnosticată cu „eventrație cu subocluzie intestinală”.

Adica mușchii cusuți după prima operație au cedat și intestinele au început să iasă din cavitatea abdominală sub piele și s-au și strangulat. Pe 13 noiembrie, M.B. este supusa unor analize. Potrivit concluziilor examenului CT, pe care le publicăm, în corpul pacientei sunt descoperite „două corpuri străine radioopace (foarfece) cu diametrul axial de 158 mm în cavitatea abdominală: hipocondru drept și fosa iliacă dreaptă”.

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii saiAdica doua foarfedce de 16 cm uitate de medicul care a operat-o. O foarfecă se află în zona ficatului, alta în zona apendicului. Familia lui M.B. nu a dorit să comenteze. Femeia a fost operata a treia oara, la 3 saptamani de la ultima interventie.

Evoluția postoperatorie decurge favorabil și pe 4 decembrie, în fine, pacienta pleacă din spital, iar pe biletul de externare apare întocmai derularea actelor medicale.

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii sai„Medicul Gheorghe Ștefan operează laparoscopic, deși nu deține atestat pentru chirurgie laparoscopică. Aceste două cazuri sunt, într-un mod trist, cu final fericit pentru că pacientele trăiesc.

Dar sunt multe alte cazuri în care fie directorul medical Ștefan amână nepermis de mult intervenția chirurgicală, fie niciun medic nu mai poate repara nimic”, susține o sursă apropiată chirurgului.

« Pagina anterioară

Publicat: 05 Nov. 2018, 09:50 News 3
Pe aceeași temă