Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii sai

Publicat: 05 Nov. 2018, 09:50 News 3

Caz socant in Constanta dupa ce un medic a uitat mai multe instrumente in abdomenul unei paciente de 61 de ani.

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Unei alta, pe nume A.D., 65 ani, ii nenoroceste un rinichi sanatos. Constănțeanca A.D. se internează în aprilie 2018 cu diagnosticul de ruptură de perineu și este operată de medicul Gheorghe Ștefan. Acesta profeseaza la Spitalul Militar din oras, informeaza libertatea.ro.

„A venit la mine, mi-a spus că a salvat-o și mi-a luat plicul. După ce mama a ieșit din sala de operație și a fost dusă în Terapie Intensivă, medicul care a venit să vorbească cu mine a fost anestezistul.

El mi-a spus că au apărut niște complicații în timpul operației, că i-ar fi scăpat uterul în abdomen și că i-a fost ciupită și artera care duce la inimă, dar că șansele sunt favorabile”, povestește Aura S, fiica lui A.D. Medicul ar fi scapat uterul femeii din pensa.

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa

Acesta s-ar fi retras din abdomen si femeia a inceput sa sangereze masiv. „Mamei i-a fost indusă coma și abia după câteva zile bune am reușit să vorbesc cu ea. Mi-a povestit că a fost tăiată pe burtă pe viu, pentru operația inițială fiindu-i făcută anestezie rahială, și că a țipat de durere, după care a leșinat și mai departe nu-și mai aduce aminte nimic.

Recuperarea postoperatorie a mamei nu a evoluat bine și după două săptămâni am fost chemată de urgență la spital și mi s-a spus că a apărut o complicație la unul dintre rinichi. Un cadru medical mi-a spus că la ecografie se vede că, în urma intervenției chirurgicale, i-a fost obturat ureterul și că rinichiul drept a început să se necrozeze.

Mama a fost transferată la Secția de urologie a Spitalului Județean de Urgență, unde i s-a făcut CT, dar aici mi-au spus că nu se vede prea bine problema, că rinichiul se vede în umbră, bla, bla. A fost băgată imediat în sala de operație. După operație, chirurgul Osman Sezghin ne-a spus că a trebuit să-i extirpe rinichiul drept, care ajunsese plin de puroi, și că ar fi fost o suferință mai veche.

Un medic din Constanta a uitat doua foarfece in pacienta sa. Ce spun colegii saiDeși medicii Gheorghe Ștefan și Osman Sezghin ne-au ascuns faptele, am știut de la asistente și alți medici tot ce s-a întâmplat în sălile de operații de la început și până la sfârșit. Am știut că Gheorghe Ștefan nu a stăpânit abordarea pe cale vaginală și complicația la rinichi a fost cauzată de el deoarece a ligaturat din greșeală și uretera.

Medicul Osman a fost recomandat chiar de chirurgul Ștefan, care este prieten cu el. Osman i-a reparat, într-adevăr, greșeala lui Ștefan, nici el nu ne-a spus adevărul, și cea care a plătit a fost mama, care a rămas fără un rinichi! Și medicul Osman ne-a luat plicul fără nicio reținere.

Am vrut să fac plângere atunci, chiar luasem legătura cu un avocat, dar am fost copleșită de necaz în acele zile și după ce am văzut-o pe mama acasă nu am vrut să mă mai gândesc la acei medici. Deși, în țara asta ei nu pățesc niciodată nimic, tot o să-l reclam pentru a nu mai nenoroci și alți pacienți”, adauga Aura S.

Continuarea articolului »

Publicat: 05 Nov. 2018, 09:50 News 3
Pe aceeași temă