Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade s-a produs în județul Buzău

Publicat: 29 Oct. 2019, 08:34 Life
Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade s-a produs în județul Buzău

Buzăul s-a cutremurat, din nou, în această dimineață, seismele devenind deja o obișlnuință pentru locuitorii zonei.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 170 kilometri, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la ora 04:32, la adâncimea de 170km, având magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade

Un nou cutremur în România

Epicentrul cutremurului a fost în apropierea următoarelor oraşe: 65 de kilometri est de Brasov, 93 de kilometri nord de Ploiesti, 99 de kilometri sud de Bacau, 129 de kilometri vest de Galati, 131 kilometri nord-vest de Braila, 147 de kilometri nord de Bucuresti, 182 de kilometri sud-vest de Iasi, 212 kilometri nord de Ruse.

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,5 pe Richter şi s-a produs în data de 3 septembrie. A fost cel mai important cutremur după cel înregistrat pe 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău.

Specialistii au facut o simulare in cazul in care vom avea parte de un seism puternic si au spus ce zone ar putea fi cele mai afectate.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord” au spus specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului, potrivit evz.ro.

Publicat: 29 Oct. 2019, 08:34 Life
Pe aceeași temă