ULTIMA ORĂ! Ludovic Orban, anunț în scandalul privind cumulul pensiei cu salariul de la stat

Publicat: 08 dec. 2019, 09:41 Autor: Elena News
ULTIMA ORĂ! Ludovic Orban, anunț în scandalul privind cumulul pensiei cu salariul de la stat

Ludovic Orban a confirmat, duminică, intenția Guvernului său de a interzice cumularea veniturilor din pensii cu câştigurile salariale de la stat, o inițiativă controversată care vine în defavoarea românilor ieșiți la pensie și care, în 2009, a provocat numeroase nemulțumiri, în timpul guvernării Boc.

”Cum să nu? Pentru că nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie, să beneficieze și de un venit în sectorul public. Vreau să fiu foarte clar. E vorba de foarte mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani în poliție sau alte structuri și care, după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii, multe dintre ele peste medie, mai dobândesc și niște venituri în sectorul public”, a spus Ludovic Orban.

Guvernul lui Ludovic Orban lucrează la un proiect de lege care vine în defavoarea românilor ieșiți la pensie. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat.

Ludovic Orban, anunț în scandalul privind cumulul pensiei cu salariul de la stat

„Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a declarat ministrul.

În 2009, Guvernul Boc adopta aceeași măsură, prin ordonanță de urgență, iar toți pensionarii care reușiseră să se angajeze pentru a-și completa veniturile au fost nevoiți să aleagă între pensie și salariu. Măsura a provocat multă durere în rândul românilor până în 2014, atunci când a fost scoasă din legislație, scrie antena3.ro.

„Beneficiarii dreptului la pensie aparținând atât sistemului public de pensii, cât și sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor (…) pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate, dacă nivelul acesteia nu depășește nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, spunea legea 329 la alin.1 al art.17.

Publicat: 08 dec. 2019, 09:41 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×