Twitter a restricționat contul lui Donald Trump Jr. Ce a făcut fiul preşedintelui

Publicat: 29 Jul. 2020, 11:09 Arhiva
Twitter a restricționat contul lui Donald Trump Jr. Ce a făcut fiul preşedintelui

Twitter a restricționat temporar contul lui Donald Trump Jr., după ce fiul președintelui american a publicat un clip video în care se propagă informații false cu privire la eficacitatea măștii sanitare împotriva coronavirusului sau cu privire la tratamentul pentru această boală, scrie CNN.

O parte din funcționalitatea contului a fost limitată pentru 12 ore, inclusiv capacitatea de a publica tweet-uri, a anunțat un purtător de cuvânt al Twitter.

Clipul, care a fost publicat anterior de publicația de extremă dreaptă Breitbart News, a devenit viral pe internet și înfățișează un grup de presupuși doctori care fac afirmații false cu privire la coronavirus, una dintre ele fiind că „măștile sanitare nu sunt necesare”.

Twitter, Facebook și Youtube au șters clipul video de pe platformele lor în momentul în care ea a început să se viralizeze. Președintele Trump însuși a distribuit postarea respectivă, însă nu a încărcat-o pe contul său direct.

Donald Trump, declarații halucinante

Donald Trump a declarat, recent, după o întâlnire a cabinetului la Casa Albă, că plasarea Statelor Unite pe primul loc în lume ca număr de cazuri de Covid-19 este „o medalie de onoare”, scrie The Guardian.

“Când spuneți că noi conducem ca număr de cazuri, asta înseamnă că facem cele mai multe teste. Este un omagiu adus testărilor șI efortului depus de profesioniștii din domeniu. Dintr-un anumit punct de vedere, numărul mare de cazuri poate fi privit ca o medalie de onoare”, a declarant președintele Trump.

Nu este prima data când liderul de la Casa Albă laudă rata de testare din SUA, în ciuda criticilor cu care s-a confruntat pentru gestionarea crizei de coronavirus.

Publicat: 29 Jul. 2020, 11:09 Arhiva
Pe aceeași temă