Tragedie în lumea muzicii! Rapperul american Malik B a murit la numai 47 de ani!

Publicat: 30 Jul. 2020, 10:15 Arhiva
Tragedie în lumea muzicii! Rapperul american Malik B a murit la numai 47 de ani!

Rapperul american Malik B, cofondator al influentului grup The Roots, a murit la vârsta de 47 ani. Anunțul a fost făcut de colegii de trupă prin intermediul unui mesaj publicat pe Instagram.

“Cu lacrimi în ochi, vă anunţăm cu regret decesul iubitului nostru frate Malik Abdul Basit, component timp de multă vreme al grupului The Roots. Sperăm că va rămâne în amintirile noastre pentru devoţiunea lui faţă de islam, fraternitatea şi inovaţia lui şi drept unul din rapperii cei mai talentaţi din toate timpurile”, se precizează în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Nu a fost anunţată cauza decesului muzicianului, nici locul sau data exactă când acesta a murit.

The Roots, o trupă cu succes răsunător

Deşi trupa The Roots a fost înfiinţată inţial de Questlove şi Black Thought în 1987 la Philadelphia, la scurt timp după aceea lor li s-au alăturat alţi doi membri, Hub şi Malik B., iar grupul a depăşit treptat scena locală, devenind una dintre trupele de rap cele mai respectate şi mai urmărite din întreaga lume, relatează stirileprotv.ro.

Primul album lansat pe piaţă a fost “Organix” (1993), cu care The Roots şi-a anunţat apropierea faţă de curentul hip-hop în ascensiune, prin folosirea de instrumente tradiţionale în loc de basul electric şi incluzând influenţe clare din jazz.

Cu Malik B. în calitate de component al trupei, The Roots a lansat “Do You Want More?!!!??!” (1995) şi “Illadelph Halflife” (1996), două albume de succes.

Ultima producţie discografică a trupei la care a participat şi Malik B. a fost “Things Fall Apart” (1999). Ulterior, Malik B. a părăsit grupul The Roots.

Citește și: Doliu în lumea muzicii româneşti. Dirijorul Camil Marinescu a murit de coronavirus

Doliu în cetatea filmului. Galyn Gorg, vedeta din seria RoboCop, a murit

 

 

Publicat: 30 Jul. 2020, 10:15 Arhiva
Pe aceeași temă