Tragedie la metrou! Un tren cu 2.000 de persoane a fost la un pas sa deraieze! De ce a tinut Metrorex ascunsa aceasta situatie limita?!

Publicat: 29 aug. 2018, 11:32 Autor: D. C. News 3

Se pare ca infrastructura de la metrou are nevoie urgenta de reparatii pentru ca riscul de accidente grave a crescut foarte mult.

Tragedie la metrou! Un tren a fost la un pas sa deraieze! In urma cu doua saptamana metroul bucurestean era pe cale sa produca o tragedie uriasa. Un tren de metrou cu 2.000 de calatori la bord a fost la un pas de a deraia.

O defectiune aparuta la la sistemul de directie a pus in pericol viata a sute de bucuresteni. „Un boghiu la un tren este, ca să explic mai bine, cum este direcţia la maşină, este ca şi cum ai pierde direcţia unei maşini. Trenul ar fi putut deraia, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat. Riscurile sunt mari, pentru că mediul este închis.

Erau în acel moment circa 2.000 de călători, pentru că era oră de vârf, riscau să-şi piardă viaţa acolo. Este un eveniment pe care îl semnalăm, pentru că este fără precedent în metroul bucureştean, timp de 39 de ani”, a detaliat incidentul Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou.

Ceea ce este si mai grav este faptul ca incidentul nu a fost unul singular. Acelasi lucru s-a întâmplat acum două săptămâni, iar, în urmă cu trei săptămâni, a avut loc un incident similar, însă la un tren care era în curs de a se retrage şi nu circula cu călători.

Tragedie evitata la metrou! Un tren a fost la un pas sa deraieze!

Seful sindicatului Metrorex sustine ca motivele pentru care astfel de incidente risca sa devina din ce in ce mai dese sunt multe: “Pentru că acei oameni care fac licitaţiile pentru trenuri, care fac recepţia trenurilor şi trebuie să fie atenţi la tot din punct de vedere tehnic, sunt interesaţi de ei, nu de metrou, nu de români şi România. Nu ţin cont de faptul că este o unitate subvenţionată şi că sunt banii românilor acolo. Ei pun, din punctul meu de vedere, carul înaintea boilor, interesul lor, nu interesul României şi al responsabilităţii pe care o au”.

Metrorex transporta zilnic mai bine de 700.000 de calatori in fiecare zi iar o parte dintre sindicalisti organizeaza proteste in aceasta perioada in statia Piata Victoriei pentru a atrage atentia asupra problemelor de la metrou.

Publicat: 29 aug. 2018, 11:32 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă