Tragedia Colectiv. Procurorii au avut la dosar doar câteva cadre cu interiorul clubului, nu din exterior

Publicat: 25 Oct. 2019, 12:48 Vedete

La ei nu a ajuns niciun cadru surprins de afară cu primele momente de după tragedie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Tragedia Colectiv. Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la dosarul deschis la Parchetul General, după incendiul de la Clubul Colectiv, nu au ajuns imaginile surprinse în exterior, la câteva momente după tragedie.

La dosar sunt doar câteva cadre cu interiorul clubului și nimic din filmarea care a fost publicată joi.

Tragedia Colectiv

Ce se mai intampla cu dosarul din dezastrul

Procurorii Parchetului General au anunțat, de joi, că nu aveau la dosarul Colectiv clipul video publicat și nici nu știau de existența înregistrării, drept pentru care a fost solicitată Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr șase persoane fizice și două persoane juridice”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Înregistrarea video a fost solicitată, joi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar deschis ca urmare a plângerii părinților victimelor și supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autoritățile de neglijență și ucidere din culpă.

Publicat: 25 Oct. 2019, 12:48 Vedete
Pe aceeași temă