Soferii cu masini pe diesel si benzina au motive de ingrijorare! Anul 2022 vine cu o schimbare istorica

Publicat: 25 Oct. 2019, 11:11 News 3
Soferii cu masini pe diesel si benzina au motive de ingrijorare! Anul 2022 vine cu o schimbare istorica

Veste extrem de proasta pentru posesorii de masini pe diesel sau benzina.

Soferii cu masini pe diesel si benzina. Din ce in ce mai multe tari si producatori auto incep sa renunte la aceste tehnologii. Astfel ca incepand anul 2022, toti cei care vor sa-si cumpere un astfel de autoturism raman fara o viabila optiune.

Un mare producator a facut un anunt oficial, spunand ca va renunta la ele. Este vorba despre grupul nipon Honda Motor, care a spus miercuri ca va electrifica toate automobilele sale europene in urmatorii trei ani si va renunta la producerea vehiculelor cu motoare pe benzina si pe motorina pana in 2022, in favoarea modelelor hibride si electrice, potrivit Sky News.

Soferii cu masini pe diesel si benzina

Soferii cu masini pe diesel si benzina

La inceput, Honda, al treilea producator auto din Japonia, informase ca va electrifica toate automobilele sale europene pana in 2025.

„Honda este cel mai important producător global de motoare şi suntem decişi să nu mai producem până în 2022 maşini pe benzină şi pe motorină în Europa”, a spus vicepresedintele Honda pentru Europa, Tom Gardner, anuntand astfel ca decizia va modifica in mod considerabil gama de masini oferite de companie.

Honda nu este singura compania care s-a gandit la asta. Tot mai multi producatori auto au luat decizia de a reduce productia de automobile diesel pentru a respecta normele mai stricte privind emisiile poluante.

Planul grupului nipon vizeaza un obiectiv pe termen lung, potrivit caruia automobilele electrice ar urma sa reprezinte doua treimi din linia sa de produse in anul 2030 fata de mai puţin de 10% in prezent, potrivit capital.ro.

Publicat: 25 Oct. 2019, 11:11 News 3
Pe aceeași temă