Traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume! Ce fac locuitorii din Danemarca, in Ecuator sau Japonia de Revelion

Publicat: 31 Dec. 2018, 21:49 Life

Fiecare tara se remarca prin superstitiile si obiceiurile proprii, mai ales la trecerea dintre ani.

Locuitorii din Danemarca obisnuiesc sa pastreze toate farfuriile pe care nu le-au utilizat pana la data de 31 decembrie. Vesela ajunge sa fie sparta de tocul usilor tuturor rudelor si apropiatilor. Oamenii din Danemarca mai obisnuiesc sa se urce pe scaune si sa sara de pe ele, de Anul Nou, pentru ca ar considera ca asta le aduce noroc.

Traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume!

Pe lista de traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume se numara si Ecuadorul, acolo unde locuitorii ard sperietori de ciori umplute cu hartie, la miezul noptii. De asemenea, sunt arse si fotografiile din ultimul an, in semn de noroc.

Cei din Filipine obisnuiesc sa simbolizeze norocul prin intermediul banilor, iar la ei totul se reduce la faptul ca lucrurile trebuie sa fie rotunde. Astfel ca, in noaptea dintre ani, ei consuma alimente rotunde si aleg haine mai…rotunde, precum forma de moneda.

Traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume

In Spania, oamenii aleg sa isi ingramadeasca 12 boabe de struguri in gura, la miezul noptii, ca sa aiba parte de noroc in tot anul care urmeaza. Totodata, in Japonia, toate copotele suna de 108 ori. Aceasta semnifica o convingere buddhista despre care se spune ca aduce purificare. Locuitorii din Japonia mai considera ca e bine sa intre zambind in noul an.

Si Elvetia este pe lista de traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume, pentru ca acolo oamenii obisnuiesc sa arunce cu inghetata pe podea! Desi pare straniu, acest obicei e pastrat cu mare sfintenie, an de an, iar locuitorii isi cumpara din timp sortimentele preferate pe sa le dea pe jos.

Traditii ciudate de Anul Nou din intreaga lume

In Bolovia, locuitorii pregatesc prajituri speciale, ce contin monede, iar oricine gaseste chiar si un singur banut, are norocul „asigurat” tot anul si va fi prosper, noteaza descopera.ro. In Columbia, pe 31 decembrie, oamenii poarta la ei valize toata ziua, pentru ca spera ca vor avea un an plin de calatorii!

Publicat: 31 Dec. 2018, 21:49 Life
Pe aceeași temă