Traditii de Craciun. Ce se intampla daca pui o pusculita sub bradul impodobit

Publicat: 24 Dec. 2018, 17:36 Viral

In seara de Ajun, toate familiile isi impodobesc bradul artificial sau natural, si pregatesc toate cadourile ce vor fi puse sub el.

Traditii de Craciun. Impodobirea bradului este o traditie bogata in simboluri. I se asociaza mai multe sentimente: iubirea (pentru că bradul este împodobit de toţi membrii familiei), bucuria şi fericirea (pentru că sub brad se adună cadourile), magia (pentru că Moş Crăciun vine doar în casele unde există un brad împodobit).

Bradul mai simbolizeaza si viata, trainicie si sanatate. Nu degeaba e vesnic verde sub mantia de zapada, la temperaturi scazute. Obiceiul impodobirii bradului dateaza de pe vremea romanilor.

Traditii de Craciun – pusculita sub brad

Atunci a aparut si traditia de a le face celor dragi cadouri. Datina a fost preluata de familiile instarite si a ajuns pana in ziua de azi. Initial, bradul se impodobea cu mancare. Se puneau dulciuri, mere, nuci si covrigi. Apoi au aparut lumanarile, jucariile si globurile.

Dar, daca vrei sa ai spor in noul an, trebuie sa respecti o traditie din batrani. Pentru a avea mai multi bani, printre cadouri se pune si o pusculita plina cu bani. Aceasta trebuie sa contina si bancnote, pe langa monede. Dupa sarbatori, pusculita se pune la fereastra casei pentru a atrage spor in gospodarie.

Apoi se ia cate o moneda care se aseaza langa o suma mai mare de bani cu care vrei sa iti cumperi un obiect scump. Pusculita nu se va goli niciodata. Pe parcursul noului an, vei mai pune alti bani in ea si o vei pune, din nou, sub brad, informeaza click.ro.

Publicat: 24 Dec. 2018, 17:36 Viral
Pe aceeași temă