Toți colegii îi invidiază succesul, dar Dan Negru este cel mai mare critic al său! ”Nu-mi place niciodată de mine. M-am uitat cu groază la Revelioanele mele de acum 20 de ani”

Publicat: 27 dec. 2021, 18:50 Autor: Dora Bazavan Vedete

Dan Negru este fără doar și poate unul dintre cei mai buni oameni de televiziune din România! Și-a îmbunătățit timp de mai bine de 20 de ani de ani o rețetă a succesului, iar show-urile lui de Revelion nimicesc orice concurență! Cu toate astea, el este cel mai mare critic al său! Toate detaliile despre acest subiect, cât și despre modul în care a ales să-și petreacă sărbătorile, aflați într-un interviu pe care l-a acordat în exclusivitate pentru CIAO.RO.

Reporter: Dan, ești pe cai mari, la căldurică, cu nimeni altul decât Florin Piersic! Cum e? 

Cu Florin nu știi cum trece vremea. M-am bucurat de vacanța asta împreuna, în care pe lângă lumina soarelui ne-am folosit și de lumina reflectoarelor. Am îmbinat munca și vacanța. Am stat împreuna în Dubai câteva zile bune, am făcut plajă, am filmat și mai ales am pariat pe concursuri de înot. Pariam pe sticle de suc. Am pierdut de cele mai multe ori pentru că la 85 de ani ai lui nu și-a pierdut energia.
Copiii mei, Dara și Bogdan au început să-i reproșeze la un moment dat că ar trebui să se mai lase bătut. Ha, ha.

Ce surprize le pregătiți de acolo telespectatorilor? Filmați doar pentru Crăciun?

E o tradiție pe care o am de câțiva ani, ca de Crăciun să filmez cu Florin. Am și o poveste interesantă despre brandul Piersic în România. Anul trecut, o televiziune mare căreia i-am oferit gratuit interviul nu l-a mai vrut. Așa că m-am dus cu el la o televiziune mai mică, de știri. Bănuiesc că le ghiciți care sunt. În seara de Ajun, televiziunea aia mare a difuzat un program scump, în timp ce asta mică a difuzat gratuit interviul cu Florin. Pe audiențe, Piersic de pe o televiziune mică a bătut în seara de Ajun televiziunea mare care l-a refuzat. E lecția brandului Piersic!

„Cu Piersic e greu să mergi oriunde sunt români”

Tu ai fost cu ideea să mergi cu Florin Piersic în Dubai? Cum ai făcut față cu 2 “Burj Al-Arabi” acolo?

Da, sunt producțiile mele independente pe care le ofer gratuit sau uneori aproape gratuit, televiziunilor. Așa a apărut și Legendele, un proiect care a fost lider de audiență deși erau doar interviuri cu oameni legendă. Cu Piersic e însă greu să mergi oriunde sunt români. N-o să-l vezi niciodată refuzând să facă o fotografie. Am fost împreună la Burj al Arab, unde toți românii de acolo și-au întors aparatele foto spre el. Astfel încât turiștii n-au mai înțeles nimic. E Burj al Arab de România le-am explicat.

Cred că e distracție mare să pornești cu maestrul Piersic la drum! Care a fost cel mai tare moment cu el din această deplasare?

Stăteam în partea din față a avionului și în timpul zborului s-a făcut coadă la poze cu el așa că la un moment dat a ieșit pilotul și i-a rugat pe pasageri să nu mai vină puhoi în față că se înclina avionul periculos. Pe cât de amuzant a fost pe atât a fost de înfricoșător așa că i-am rugat pe oameni să facem poze la coborâre.

Ești mulțumit de ce ai reușit să faci anul acesta pentru Revelion? Ai filmat cum ai vrut, ce ai vrut? O să fii din nou Regele Revelioanelor și lider incontestabil de audiență în noaptea dintre ani?

Sincer, nu mai am apăsarea audiențelor. Sunt 21 de ani de când sunt lider de audiență, an de an cu programul de Revelion și pentru mine nu mai are importanță audiența. Mi-a plăcut ce a ieșit pentru că am reușit să aduc oameni dragi mie. Mă mândresc că am reușit să-i aniversez ziua lui Gheorghe Zamfir în programul de Revelion.

Dan Negru, despre show-ul de Revelion: ”Să ne așteptăm la un program ”salată de boeuf”

La ce să se aștepte telespectatorii de la Dan Negru de Revelion?

Îi rog să se uite cu atenție dincolo de maștile vedetelor, acolo e omul. Asta încerc mereu să fac, să dau jos măștile de vedetă și să aduc omul. Să ne așteptăm la un program ”salată de boeuf”. Așa construiesc mereu programele de Revelion, cu gândul de la salata de boeuf de pe mesele românilor. Salata aia le are pe toate. Asta încercăm și noi..

Te simți invidat puțin de către ceilalți colegi pentru formatele astea frumoase pe care le faci și le prezinți? Mai ales când vine vorba de edițiile speciale de sărbători?

Deloc, de ce ai invidia un om care a prezentat 22 de Revelioane? Nu ai de ce să-l invidiezi, pentru că cele 22 de Revelioane înseamnă și 22 de ani în buletin (ha, ha). Nimeni nu invidiază trecerea anilor. Pe mine mă bucură însă când întâlnesc tineri de 20-30 de ani care-mi spun că au crescut cu programele mele. Nu există recompensă mai mare.

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine? Unde te vor prinde aceste sărbători de iarnă?

Contează cu cine, nu unde. Cu ai mei, cu familia. Asta e tot ce rămâne. Sărbătorile de iarnă sunt aglomerate, lucrez de vreo 15 ani la Prime în Chișinău, cea mai importantă televiziune din Moldova și acolo filme două ediții de Crăciun și două ediții de Revelion, cele pe stil vechi și pe rit nou. La care se mai adaugă și programele din România. Dar sărbătorile mă prind mereu lângă ai mei. Și când nu pot să le facem acasă, îi iau cu mine, oriunde aș acea treabă.

Cât de mult își răsfață copiii

Ești pofticios când vezi masa bogată de Crăciun, cu preparatele tradiționale? Ce anume contribuie din plin la kilogramele tale în preajma sărbătorilor? Ce îți place să mănânci cel mai mult?

Codruța e din Ineu, e ardeleancă, și gătitul în casă e o tradiție la noi. Am un metabolism bun, așa că rezist la toate provocările culinare ale soției mele. Mănânc mult, nu am rețineri, dar nu sunt pofticios. În schimb toți musafirii noștri de sărbători pun niște kilograme după ce trec pe la noi. Se gătește mult și divers la noi în casă, și nu doar de sărbători.

La tine vine Moș Crăciun? Tu primești cadouri sau doar le faci?

Sunt, ca noi toți, și de o parte și de alta, sunt și Moș Crăciun și copilul care primește cadouri. Încă o am pe mama pentru care sunt copil și ea e Moș Crăciunul meu. Așa cum acum am eu la rândul meu copii, pentru care sunt eu însumi sunt  Moș Crăciun. Deci, sunt în ambele tabere.

Copiii tăi ce dorințe au avut pentru acest Crăciun? Îți cer multe, le faci toate poftele cu această ocazie sau de obicei este așa?

Cred în răsfățul copiilor, cu măsură, firește. Eu am fost răsfățat și uite că nu am ajuns o pramatie. Nu e deloc o regulă că răsfățul părinților naște pramatii. Sigur, e limita invizibilă între răsfăț și iubire, dar fiecare știe unde e limita aia. Îmi răsfăț copiii cât pot de mult pentru că și eu am fost răsfățat copil fiind.

Amintiri din copilăria frumoasă a lui Dan Negru

Când erai copil, aveai lipsuri de Crăciun?

Am văzut că e o modă să spui că ai avut o copilărie grea, dar eu chiar n-am avut-o. Le-am avut pe toate când eram mic, eram răsfățatul familiei și nu pot deloc să spun că am avut o copilărie grea. Dimpotrivă, am avut cea mai frumoasă copilărie cu părinți și bunici care au făcut să nu-mi lipsească nimic. Sunt anti-trend când vine vorba de copilărie, aș minți dacă aș spune că mi-a fost greu.

Ce amintire dragă ai din copilărie, din vremea sărbătorilor de iarnă?

Colindele pe care le asculta tata la Europa Liberă. Țin minte programele radio cu colinde de la Europa Liberă prezentate de Andrei Voiculescu, cel mai cool DJ de radio al acelor vremuri. Viața a făcut ca azi să fim prieteni, idolul meu din adolescență îmi e astăzi prieten. Sunt norocos. Dar amintirea colindelor copilăriei difuzate la radio printre paraziții Europa Liberă încă o am…

Te uiți vreodată la tine, pe Antenă, în seara de Revelion? Ești critic cu tine?

Sunt critic, da. Nu-mi place niciodată de mine. M-am uitat cu groază la Revelioanele mele de acum 20 de ani și părea că mă uit la Stan și Bran. Aveam haine largi, îl prezentam pe Gică Petrescu și aveam ticuri verbale și gesturi de care azi mă îngrozesc. Aia erau anii din golden age televIziunii din România. Nu m-aș mai întoarce la ei dar nici nu i-aș da pe nimic în lume.

Dan Negru, despre pandemie: ”A fost un haos din care nimeni n-a înțeles nimic”

Cum îți dorești să intri în 2022, cu ce gânduri și speranțe?

Eu sper ca măcar la anul să înțeleg ceva din ce mi s-a întâmplat în anii ăștia din  urmă. A fost un haos din care nimeni n-a înțeles nimic. Și ce e cel mai rău e că nu pare că se vede happy end-ul. Cu „nu știm când și nu știm de ce” nu vom ieși la lumină.

Crezi că vom scăpa de pandemia asta în 2022? Sau ne mai jucăm cu valurile încă mult timp de acum încolo?

Habar n-am, toți au păreri, lumea e împărțită între ăia care cred și ceilalți, între vaccinați și nevaccinați, între adevărul spus la tv și adevărul din online. Lumea e în Tranșee și nu cred că vom ieși degrabă din ele.

Suntem în pragul celui de al treilea Război Mondial? Ce părere ai?

Mi-e greu să răspund la o astfel de întrebare. Dar îmi amintesc că Einstein, întrebat fiind, a răspuns: “Al treilea nu știu cum va fi, dar al patrulea va fi cu arcuri și săgeți”. Adică, o luăm de la început.

 

 

Publicat: 27 dec. 2021, 18:50 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×