Top destinații pentru vacanța de iarnă

Publicat: 15 Nov. 2019, 07:30 Vedete
Top destinații pentru vacanța de iarnă

Atunci când ești în căutarea unor detinații pentru vacanța de iarnă, poți opta atât pentru unele în România, cât și pentru cele în afara graniței. Iată câteva dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanța de iarnă

Destinații vacanța de iarnă
, Image: 368216093, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David Henderson / Caia Image / Profimedia

Destinații pentru vacanța de iarnă în Europa

Dacă nu vrei să petreci vacanța de iarnă în România, poți opta pentru destinații de vacanță în Europa, unde găsești cele mai tari pârtii de schi.

Vacanța de iarnă în Bulgaria, Bansko

Bansko e una dintre destinațiile turistice accesibile pentru vacanța de iarnă și are de toate: și zăpadă cu nemiluita, și condiții de schi de care n-ai cum să te plângi.

Cea mai mare stațiune de iarnă a Bulgariei poate deveni, pe alocuri, cam aglomerată în coada de la telecabine, dar poți oricând să te cazezi la înălțime, să comanzi un mic dejun la ore târzii, asta înainte să-ți pui clăparii. Scena barurilor de noapte din Bansko are deja o faimă dusă departe.

Vacanța de iarnă în Austria, la Zell am See

Localizat pe o vale în apropiere de Salzburg, oraşul Zell am See este străjuit cu încredere de muntele Schmittenhöhe. În Zell Am See, primul teleschi a fost construit în 1928. Pistele de coborâre spre Schmittental sunt dedicate cu precădere schiorilor experţi, dar există şi trasee alternative pentru începători sau avansați.

Zell am See se mândrește cu un bogat fond cultural-istoric astfel încât adițional sporturilor de iarnă vei avea ocazia să participi la diverse festivaluri tradiționale, concerte de muzică clasică sau piese de teatru. Daca ajungi în Zell am See, vizita la castel este de neratat.

Vacanța de iarnă în Austria, la Kitzbuehel

Kitzbühel este recunoscută drept cea mai frumoasă destinație pentru vacanța de iarnă din inima Alpilor. Stațiunea montană de schi Kitzbühel reușește să îmbine tradiția pensiunilor tiroleze cu luxul regăsit în cele mai renumite buticuri de talie internațională. Ce să mai spunem de faptul că ospitalitatea austriecilor funcționează mai bine decât un orologiu nemțesc.

Evenimentul cel mai mediatizat al stațiunii este competiţia mondială de schi de pe Hahnenkamm, care pune în lumină pe pârtia Streif cei mai experimentați iubitori ai sporturilor de iarnă. În Kitzbühel te poți bucura de plimbări romantice pe aleile medievale ale orașului, de hoteluri de top şi trasee autentice pentru iubitorii de drumeţii.

Vacanța de iarnă în Italia, la Val Gardena

Află în inima Munților Dolomiți din Italia, stațiunea montană de ski Val Gardena se mândrește cu un peisaj superb și pârtii care cuprind cele trei sate din apropiere: Santa Cristina, Selva şi Ortisei. Accesul cel mai facil pe pârtiile de schi se realizează din Selva. Tot aici vei găsi cele mai bune unități de cazare raport calitate/preț.

Dacă ești amator destinații de vacanță de iarnă pentru relaxare, poți să optezi pentru Santa Cristina recunoscut pentru liniștea și tradițiile autentice.

Citește și: Daniela Crudu a incins spiritele in Italia. Cum s-a pozat bruneta in vacanta

Destinații pentru vacanța de iarnă în România

Deși pârtiile noastre nu se compară cu cele din Alpi, România are totuși destinații de vacanță pentru iarnă cu adevărat minunate.

 Vacanța de iarnă pe Valea Prahovei

Rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate destinaţii de iarnă din România, renumită pentru peisajele de basm, pârtiile numai bune pentru ski şi pentru multiplele posibilităţi de petrecere a timpului. Printre cele mai frumoase staţiuni de pe Valea Prahovei se numără Sinaia, Buşteni, Predeal, Azuga şi nu în ultimul rând Poiana Braşov.

Vacanța de iarnă în Maramureş

Maramureşul îşi întâmpină turiştii cu tradiţii şi obiceiuri unice, încărcate de semnificaţii, pe care turiştii de pretutindeni vin să le cunoască. Maramureşul este o carte deschisă a vieţii rurale, satele pitoreşti sunt o imagine splendidă, uliţele încărcate de zăpadă şi oamenii puri crează un ţinut unic cum nu mai există altul pe Pământ.

Vacanța de iarnă în Sibiu

Sibiul rămâne unul dintre cele mai frumoase oraşe de pe teritoriul Românei, o metropolă de vis care se remarcă şi mai mult în sezonul rece. Centrul Vechi, Podul Minciunilorn sau Pasajul Scărilor îmbracă haine de sărbătoare, mii de beculeţe colorate împodobesc aceste structuri seculare şi astfel le este evidenţiată frumuseţea. În ultimii ani, Sibiul s-a remarcat şi prin Piaţa de Crăciun absolut spectaculoasă, pe care nu trebuie să o ratezi dacă vizitezi oraşul în această perioadă magică.

Vacanța de iarnă la Bran-Moeciu

Zona Bran-Moeciu este o alegere inspirată pentru petrecerea vacanţei de iarnă, mai ales dacă aglomeraţia nu este pe gustul tău. În ultimii ani, această regiune binecuvântată de pe teritoriul patriei noastre a ajuns în topul celor mai frumoase locaţii de iarnă, devenind tot mai accesată de către turişti. Bran-Moeciu are toate datele unei destinaţii care promite o vacanţă de vis, pe lângă aerul curat de munte şi peisajele încântătoare, se regăsesc o mulţime de obiective turistice interesante. Pensiunile şi locurile de cazare sunt localizate chiar la poalele muntelui, tocmai pentru ca tu să profiţi din plin de momente relaxante alături de cei dragi

Publicat: 15 Nov. 2019, 07:30 Vedete
Pe aceeași temă