Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

Publicat: 12 Jan. 2019, 18:46 Retete & Diete
Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta

Ai colesterolul prea ridicat si medicii ti-au spus ca trebuie sa tii dieta? Nu te intrista! Alimentele acestea sunt bune si te vor pune pe picioare imediat!

Alege ovăzul pentru micul-dejun, nucile la gustare și încheie ziua cu un pahar de vin roșu, iar din când în când îndulcește-te cu un pic de ciocolată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să ții colesterolul sub control. Iti prezentam cateva alimente care scad colesterolul:

Top 10 alimente care scad colesterolul

Top 10 alimente care scad colesterolul. Iată ce trebuie să incluzi în dieta ta1. OVĂZUL

Lupta pentru scăderea colesterolului începe de dimineață. După un consum constant de ovăz, în 6 săptămâni, LDL-ul (colesterolul rău) poate scădea cu până la 5 procente.

2. VINUL ROȘU

Era nevoie de un nou motiv pentru care să apreciem un pahar de vin roșu? Evident, nu. Cu toate astea, se pare că fibrele din srtugurii roșii au un efect benefic asupra colesterolului. Un studiu efectuat de Universitatea Complutense din Madrid dovedește că persoanele care consumă vin în mod regulat (și în cantități moderate) au colesterolul cu 9 procente mai mic.

3. SOMONUL ȘI PEȘTELE GRAS

Știm despre Omega 3 că este eficient în prevenirea demenței și a bolilor cardiace. Persoanele care au înlocuit grăsimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic

4. NUCILE

Dacă vrei să îți scadă colesterolul, nucile sunt o variantă de încredere. Jurnalul American de Nutriție arată că 42 grame de nuci, 6 zile pe săptămână, timp de o lună, îl scad cu 9,3%.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Publicat: 12 Jan. 2019, 18:46 Retete & Diete
Pe aceeași temă