Tinute sub lupa. Ce vedeta a purtat catifeaua mai bine in 2016

Publicat: 19 Dec. 2016, 11:34 Vedete
Tinute sub lupa. Ce vedeta a purtat catifeaua mai bine in 2016

Sezonul Toamnă/Iarnă 2016-2017 a fost cu siguranță un sezon în care ne-am învăluit în catifea și ne-am lăsat încântați de textura luxoasă și intrigantă a acesteia, poziționând-o astfel în topul celor mai stylish materiale din ultima jumătate de an. Tendințele impuse de casele internaționale au sfidat orice normă clasică și au dat naștere unui număr variat de propuneri vestimentare construite în jurul velurului, De la clasicul compleu Alberta Ferretti inspirat de îmbrăcămintea de casă, până la piese atipice și cu iz cool ca jacheta bomber Givenchy sau paltonul structurat de la Vetements, obiectul vestimentar a primit amploare în acest sezon prin eclectismul ușor de abordat de către orice consumator de modă. Pe plan local am avut parte de aceeași soartă, iar branduri românești precum Pas du Tout și AFMF au introdus catifeaua în colecțiile lor, contribuind la popularitatea ei pe piața locală.

Dozajul este un aspect ce trebuie luat în calcul mai mult ca niciodată deoarece datorită greutății și aspectului clasic elegant, această textură poate deveni copleșitoare și capabilă să dea un aer demodat oricărei ținute cu potențial . Dacă aveți dubii legate de acest element, este sugerat ca orice demers stilistic, indiferent de natura și context, să se dezvolte treptat, organic, prin integrarea accesoriilor subtile sau alăturarea de texturi aferente ce au ca scop evitarea posibilelor dezechilibre.

Pe această cale, echipa Verdict.ro v-a pregătit un top al celor mai inspirate apariții în care elementul central este catifeaua.

1. Anca Serea

Toată aprecierea mea pentru o femeie care reușește să poarte un costum cu influențe masculine, să divulge atât de puțină piele, dar totuși să reușească să emane feminitate din toți porii. Detaliul cu iz victorian de la gât este elementul ce duce această ținută într-o cu totul altă dimensiune și transformă un costum clasic din catifea într-o piesă cu personalitate și șarm. Coafura este impecabilă, iar încălțămintea cu toc gros (dacă observ bine, din aceeași textura) întregește un look coerent, echilibrat, contemporan. Bravo!

2. Iuliana Tudor

O abordare clasică, dar care conturează un tip de personaj memorabil și o prezență rafinată, impunătoare. Iuliana merită felicitată pentru performanța de a lua un „wrap dress” clasic și a-i da puterea de a întoarce priviri prin accesorizare și cel mai important, atitudine. Coafura mă duce cu gândul la Catherine Deneuve și reprezintă o alternativă chic la buclele omniprezente în astfel de contexte. Sandalele nude au efectul de a alungi piciorul și a conferi un tip de senzualitate subtilă, efect amplificat de gâtul descoperit și încadrat perfect de perechea de cercei aurii.

3. Ileana Badiu

Culorile complementare pot avea un efect copleșitor de cele mai multe ori, dar Ileana a reușit să combine aceste derivate de roșu și verde într-un mod armonios, perfect integrate într-o ținută cu zvac și sex-appeal. Ciucurii integrați la nivel de accesorii reprezintă cireașa de pe tort și contribuie la efectul generat de acest mix de piese deosebite, cromatica curajoasă și atitudine pe măsură. Un mare plus pentru coafura a la Balmain.

4. Anna Lesko

Sunt plăcut surprins să o văd pe Anna având un look clean, coerent, cu o direcție stilistică clar definită. Acest compleu din catifea marca AFMF întregește o zonă cu iz retro și dă naștere unui personaj stylish, cu o poveste în spate. Geanta cu aplicații și coafura realizată impecabil, ambele din același registru, contribuie la mesajul vizual redat de una dintre cele mai reușite apariții ale cântăreței.

5. Giulia

In spiritul tomboy cu care ne-a obișnuit, Giulia s-a facut remarcată și de această dată într-un costum din catifea de inspirație masculină. Această nuanță de burgund nu doar că este este actuală, ci are puterea de a conferi putere oricărui tip de croi. Detaliul de lenjerie de la nivelul decolteului este binevenit deoarece este temperat de încălțămintea și frizura aflate la polul opus.

6. Antonia

Este foarte greu să dai greș cu una dintre piesele cheie ale sezonului, mai ales atunci când apare sub aceasta formă și textură de catifea extrem de actuală. Acest slip dress funcționează perfect în acest context și mă bucur că accesorizarea se rezumă la niște elemente subtile, grafice, dar totuși extrem de senzuale.

7. Geanina Iies

Sunt fanul personajelor create prin intermediul vestimentației, iar în cazul de față mi se pare că Geanina a dus până la capăt această direcție stilistică care conturează un personaj feminin rece, aproape distant, o „ice queen” contemporană. Reflexiile metalizate ale catifelei dau un plus de prețiozitate întregului ansamblu, iar efectul generat de aceasta ținută este memorabil. Deși chokerul de la gât este în același registru și nu reprezintă vreo greșeală, mi-ar fi plăcut să las zona decolteului și gâtului dezgolită și să adaug niște cercei lungi din cristale, tip chandelier.

8. Sonia Argint Ionescu

Nuanța elegantă de smarald a catifelei ia amploare prezentată sub forma acestei rochii clasice, cu iz retro. Sonia nu obișnuiește să facă greșeli vestimentare majore, ea având un stil bine definit și mereu controlat corespunzător statutului și tipologiei, situatie similară și în cazul de față. Imi place accesoriul de pe cap , dar consider că Sonia are atât silueta, cât și backgroundul necesar să își asume mai mult riscuri în ceea ce privește vestimentația. In cazul de față mi-ar fi plăcut mai multă forță redată poate printr-o o pereche de sandale cu platformă și toc masiv din catifea, pe principiul celor produse de Prada.

9. Vica Blochina

Apreciez acest tip de estetică care epatează prin opulență și mizează pe itemuri cu nuanțe relativ agresive, dar doar atunci când este temperat cum trebuie. Spre surprinderea mea animal printul, textura de piele de șarpe, blana de la gât, blondul din păr și bineînțeles catifeaua , deși teoretic ar da naștere unei combinații mult prea ostentative, în cazul de față funcționează pentru că sunt reprezentative personajului. Singurul lucru pe care l-aș schimba în cazul de față este cureaua/cordonul asortat cu încălțămintea, pe care l-aș înlocui cât mai repede cu ceva în nuanța de roșu a catifelei.

10. Diana Bart

Imi place acest costum negru de catifea deorece pe Diana primește un aer degajat, casual, care merge mână-n mână cu machiajul natural și coafura relaxată. Mi-ar fi plăcut totuși ca zona de bust să nu fie atât de vizibilă deoarece, deși în teorie acest artificiu stilistic este corect, femeile cu un decolteu mai generos precum Diana, ar trebui să îl evite sau măcar să-l tempereze pe cât posibil. Odată ce acest detaliu este rectificat, tipul acesta de ansamblu poate fi amplasat cu ușurință pe Boulevard Saint Germain.

Publicat: 19 Dec. 2016, 11:34 Vedete
Pe aceeași temă