Terra a pierdut 60% dintre animalele sălbatice, în ultimii 44 de ani

Publicat: 30 Oct. 2018, 14:26 Life

Cel mai ridicat nivel al declinului s-a înregistrat în America centrală şi de Sud - unde au dispărut 89% din vertebrate.

Terra a pierdut 60% dintre animalele sălbatice

Terra a pierdut 60% dintre animalele sălbatice, în ultimii 44 de ani”Noi am putea să fim ultima (generaţie) care ar putea să acţioneze pentru a inversa această tendinţă”, iar ”până în 2020 va fi un moment decisiv în istorie”, se avertizează în document.

Speciile de peşte de apă dulce au fost, de asemenea, grav afectate, înregistrând un declin de 83%.

Terra a pierdut 60% dintre animalele sălbatice, în ultimii 44 de ani”Oamenii nu pot avea un viitor sănătos, fericit şi prosper pe planetă într-o climă destabilizată, cu oceane şi râuri epuizate, pământuri degradate şi păduri goale, golite toate de biodiversitate, ţesutul vieţii care ne susţine pe toţi”, avertizeazăt, în raport, directorul general al WWF Marco Lambertini.

Terra a pierdut 60% dintre animalele sălbatice, în ultimii 44 de aniEl pledează în favoarea necesităţii unei revizuiri în domeniul dezvoltării durabile până în 2020 – care să ţină cont de obiectivele stabilite de ONU în 2015 şi de Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice de la Paris din 2015 – în vederea ”adoptării unui nou acord mondial privind natura şi omul, aşa cum am făcut cu privire la încălzirea globală, la Paris”.

« Pagina anterioară

Publicat: 30 Oct. 2018, 14:26 Life
Pe aceeași temă