Temperaturi de vară în luna noiembrie! România va fi lovită de un val de aer tropical

Publicat: 03 Nov. 2019, 14:33 Ciao.ro
Temperaturi de vară în luna noiembrie! România va fi lovită de un val de aer tropical

În următoarele zile vom experimenta temperaturi extreme pentru această perioadă.

Temperaturi de vară în luna noiembrie! Începând de luni, 4 octombrie, vremea va fi extrem de caldă, valorile termice în aproape toată țara ajungând până la 25 de grade Celsius, în special în Muntenia și Dobrogea, fiind temperaturi neobișnuite pentru luna noiembrie.

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, însă în special în regiunile vestice, estice și sud-estice.

Temperaturi de vară în luna noiembrie!

Temperaturi de vară în luna noiembrie

„În 2 noiembrie se estimează advecţii de aer tropical (cald) dinspre nordul Africii către sudul României. Probabil că nici încălzirea estimată nu va fi de lungă durată, având în vedere că intrăm în ultima lună de toamnă şi intervalele cu lumină naturală vor fi din ce în mai scurte.

Modelul GFS mizează pe temperaturi agreabile în sud din 2 noiembrie. Oricum, în această perioadă, vremea se schimbă rapid de la o zi la alta şi orice apariţie a soarelui înainte de amurg, aduce după sine şi o scădere rapidă a temperaturilor, odată ce se înserează”, potrivit paginii „Meteo Alert Severe Weather – România”, citată de Antena1.

Publicat: 03 Nov. 2019, 14:33 Ciao.ro
Pe aceeași temă