Rosiile sunt cele mai preferate legume vara. Asadar, nu puteti lasa sa treaca sezonul estival pentru a prepara deliciosul suc de rosii.
Sucul de rosii este mai valoros decat rosia proaspata, deoarece antioxidantii pretiosi din leguma devin mai usor de asimilat in conditiile fierberii.
Asadar, prepara suc de sosii si consuma-l din abundenta iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare.
Dar in coaja se gaseste cea mai mare cantitate de licopen. De obicei, aceasta se inlatura in timpul prepararii sucului de rosii. De aceea, conserva si rosii intregi in bulion. Sau taie-le in cuburi mici si conserva-le in suc de rosii. Foloseste-le in orice mancare gatita!
Roşiile uscate pot fi conservate şi în ulei de masline. Masa grasă stimulează absorbţia licopenului, substanţa activă din roşii. {i potenţează capacitatea acestuia de prevenire a cancerelor. Studii au dovedit că persoanele care consumă cantităţi constante de licopen îşi reduc riscul cancerului de prostată şi de sân.