11 subiecte de discutat la prima întâlnire. Ce trebuie să spui ca s-o cucerești

Publicat: 08 ian. 2020, 18:24 Autor: alina.serea Life
11 subiecte de discutat la prima întâlnire. Ce trebuie să spui ca s-o cucerești

Mulți dintre cei care se pregătesc pentru prima întâlnire se întreabă care ar fi cele mai potrivite subiecte de discutat, ce întrebări să pună și ce să evite. Asta pentru că, nu-i așa, fiecare dintre noi vrea să primească aprecierea persoanei cu care ne întâlnim, mai ales dacă noi deja o placem.

Prima întâlnire vine, de cele mai multe ori, cu mulți fluturi în stomac. Asta pentru că există o doză mare de entuziasm, dar și o neliniște provocată de faptul că am putea s-o dăm în bară sau ceva nu va decurge tocmai cum ne-am dori. Tocmai de aceea, este bine să știi ce subiecte să abordezi la prima întâlnire și ce să lași pentru altă dată.

Subiecte de discutat la prima întâlnire

La prima întâlnire ambii parteneri sunt preocupaţi de impresia pe care o vor face, de subiectele de conversaţie, de liniştea apăsătoare care ar putea să apară, de descoperirea partenerului. Ideal ar fi ca totul să decurgă natural și spontan. Însă ambii vor trăi o multitudine de stări emoţionale, de la nelinişte, agitaţie, poate chiar anxietate, la veselie, bucurie.

De multe ori teama de a nu greși ne împiedică să comunicăm aşa cum am face-o cu un prieten sau cu o prietenă. Astfel, în loc să folosim întrebări deschise, din cauza neliniștii, ajungem să folosim întrebări închise. Astfel riscăm să nu putem lega o conversație plăcută, iar șansele noastre de a cuceri cealaltă persoană scad semnificativ.

Citește și: 6 comedii romantice de vazut cu partenerul

Iată câteva subiecte de discutat la prima întâlnire. Ce întrebări să pui

Indiferent ce fel de întrebări ai pune la prima întâlnire, ai grijă ca ele să fie deschise, nu închise. Mai exact, încearcă pe cât posibil să eviți întrebările care au ca răspuns ”da” sau ”nu”. În plus, e bine să știi că simțul umorului și chiar autoironia sunt, de cele mai multe ori, foarte apreciate.

Preferințe culinare – care sunt mâncărurile preferate, dacă gătești, ce rețete obișnuiești să faci des acasă, ce restaurante recomanzi. Ce nu îți place deloc să mănânci. Poate nu ar fi rău să știi dacă este alergică la ceva, dar pentru asta trebuie să ai mare grijă cum pui întrebarea, să nu pară un interogatoriu. Sau, dacă tu ești alergic/ă la ceva, poți începe discuția de aici.

Călătorii – îi place să călătorească, ce locuri a vizitat, care i-au plăcut cel mai mult, dar și care sunt destinațiile pe care și-ar dori să le viziteze.

Pasiuni– povestește-i pasiunile tale și află-i ce hobby-uri preferate are.

Animale de companie – dacă are vreun animal de companie, dacă nu are și își dorește. Dacă tu ai, poți povesti despre el.

Cariera – Dacă îi place sau nu actualul loc de muncă. Ce ar schimba la el. De unde a pornit și unde își dorește să ajungă. Mediul de lucru, stereotipuri de la locul de muncă, detalii picante, glume despre colegi.

Weekendul ideal – Ce îi place să facă în weekend, preferă să călătorească, care sunt destinații de vis pentru weekend, îi place să se odihnească în casă, să se distreze cu prietenii, să se relaxeze, etc.

Despre filme, muzică și sport – care sunt domeniile de interes. Este o persoană care iubește mișcarea, ce sport preferă, obișnuiește să urmărească acest domeniu.

Experiențe de viață – evenimente deosebite la care ați participat, personalități pe care le-ați cunoscut, competiții sportive la care ați participat, etc.

Povești amuzante din copilărie – dacă mai are frați sau surori, care au fost cele mai amuzante momente pe care le-au trăit în copilărie, dar cele mai emoționante.

Prietenii – poți afla dacă este o persoană sociabilă și dacă are relații strânse cu ceilalți.

Evită subiectele despre relațiile anterioare – Nu întreba când s-a incheiat ultima relatie, sau cum se impaca cu parintii. Incearca sa te detasezi de aceste subiecte, deoarece este posibil să fii martorul unui episod foarte emoționant pe care să nu știi să-l gestionezi.

Citește și: Horoscop 2020. Cuplul absolut PERFECT al zodiacului: ”Până când moartea ne va despărți”

Publicat: 08 ian. 2020, 18:24 Autor: alina.serea Life
Pe aceeași temă
×