Top destinații de weekend în România

Publicat: 11 sept. 2019, 16:54 Autor: alina.serea Life
Top destinații de weekend în România

Destinații de weekend România. Țara noastră are multe locuri frumoase, unele foarte cunoscute, altele ce abia așteaptă să fie descoperite. Dacă nu ai la dispoziție foarte mult timp, poți alege din topul destinațiilor de weekend, meleaguri minunate pentru câteva ore de relaxare împreună cu prietenii sau familia. 

Destinații de weekend liniștite, numai bune pentru o zi – două de relaxare, pot fi găsite atât în apropierea Bucureștiului, dar și în alte regiuni din țară. Un loc cu aer curat și plin de verdeață poate fi prilejul ideal pentru a te destinde, chiar și atunci când e vorba doar de un weekend.

Destinatii Weekend Romania. Foto Valea Prahovei
Valea Prahovei, una dintre destinatiile de weekend cele mai frecventate

Destinații de weekend România. Relaxare aproape de București

Pentru cei care locuiesc în București și caută destinații de weekend, la doar câteva zeci de kilometri există adevărate oaze de liniște.

Comana

Comana este un loc de vis aflat la doar 30 de km de București. Locația se află în direcția Giurgiu și este una foarte apreciată. Aici poți vizita Mănăstirea Comana, dar și Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, Balta Comana (sau Delta Neajlovului)  cea de-a treia zonă umedă din România și a doua ca biodiversitate după Delta Dunării. Mai mult decât atât, te poți bucura de o super distracție în Parcul de aventură Comana, distracție ce presupune tiroliană, echitație, plimbări cu trăsura, plimbări cu barca cu vâsle și cu motor, plimbări cu caiacul, tir cu arcul.

Palatul Mogoșoaia

O vizită la Palatul Mogoșoaia poate fi o alegere foarte inspirată pentru o zi de weekend petrecută undeva, la marginea Bucureștiului. Nu sunt decât 15 kilometri din București până la Palatul Brâncovenesc din comună Mogoșoaia, județul Ilfov, motiv pentru care, în weekend, este destul de aglomerat.

Edenland Park

La doar 20 de km de București găsești locul perfect pentru o excursie în weekend, cu copiii. Aici te poți bucura de 11 căsuțe în copaci și de o priveliște care te face să visezi cu ochii deschiși. Tot aici, poți avea parte de diferite activități precum airsoft, tir cu arcul și paintball.

Destinații de weekend România. Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși sunt o idee perfectă de drumeție pentru weekend, este o zonă merită descoperită. Vulcanii sunt înconjurați de o zonă deluroasă pitorească cu o biodiversitate demnă de titlul de monument al naturii. În funcție de itinerariul decis, se poate alege cazare direct în Buzău, un punct perfect de start pentru vizitarea numeroaselor obiective turistice din zonă sau cazarea direct în zonă vulcanilor.

Destinatii de weekend Romania. Foto Vulcanii Noroiosi
Destinatii de weekend in Romania. Vulcanii Noroiosi, unul dintre locurile rare din Europa

Destinații de weekend România, la munte

Dacă ai renunțat temporar la destinațiile de vacanță din afara țării, in top destinații de weekend România sunt câteva locuri preferate de români, atât pe Valea Prahovei, cât și în restul țării.

Canionul Moldoveanu

Canionul Moldoveanu se numără printre cele mai deosebite destinații de weekend din România. În Munții Făgărașului se află acest loc mai puțin cunoscut în rândul turiștilor români, o formațiune spectaculoasă compusă din calcare și dolomite. Pentru a parcurge întreaga zonă nu ai nevoie de mai mult de o zi, două, însă va fi o experiență unică.

Destinații de weekend România. Valea Doftanei

Situată într-un cadru pitoresc situat în partea nordică a județului Prahova, între văile Prahova și Teleajen, este Valea Doftanei. O atracție importantă a zonei o reprezintă Lacul Paltinu, un loc potrivit pentru un grătar sau un picnic. În afara drumețiilor făcute pe jos, te poți bucura de o plimbare cu bicicleta pe traseul pentru biciclete pe ruta Valea Doftanei-Cornu-Câmpina sau un traseu de echitație până în Posada.

Cetatea Râșnov/Dino Parc Râșnov

În orașul Râșnov din județul Brașov puteți descoperi unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania: Cetatea Râșnov. Pe lângă asta, puteți vizită Dino Parc Râșnov, muzeul dinozaurilor. Acolo veți descoperi exemplare atent finisate în mărime naturală și veți învață lucuri noi despre dinozauri.

Castelul Peleș, județul Prahova

Probabil l-ai văzut deja, cel puțin o dată. Dar dacă au trecut cel puțin 3 ani de când l-ai văzut ultima oară, trebuie să îți reîmprospătezi amintirile, mai ales pentru faptul că îl poți vizita și de 50 de ori și tot vei rămâne impresionat de opulența fiecăreia dintre cele 160 de camere. Nu are cum să nu te copleșească felul în care absolut toate detaliile (de la fiecare colțișor de mobilier până la firele de aur din țesături) sunt gândite sub tutela celei mai migăloase măiestrii artistice. Cuvintele sunt de prisos în fața unei asemenea comori regale.

Castelul Bran. Pasul Rucăr Bran

Unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice ale României se află în Pasul Bran-Rucăr. Astfel, Castelul Bran se situează la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Braşov, pe şoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu şi care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel, prima capitală a Ţării Româneşti, acolo unde se întâlnesc Munţii Piatra Craiului cu masivul Bucegi.

Citește și: Destinatii de vacanta in septembrie – 5 locuri de vis in care e cald si la inceputul toamnei

Publicat: 11 sept. 2019, 16:54 Autor: alina.serea Life
Pe aceeași temă