Medicii specialiști au descoperit faptul că după ce o persoană este infectată cu noul coronavirus, o altă boală i-ar putea fi declanșată.
În urma infectării cu noul coronavirus, anumite persoane s-au confruntat cu alte probleme de sănătate, de exemplu diabetul. Chiar și persoanele care nu reprezintă un factor de risc sunt predispuse să facă diabet, arată Antena 3.
Cercetătorul în diabet la King’s College din Londra, Francesco Rubino, demonstrează faptul că noul coronavirus poate declanșa diabetul în organismul unei persoane. În luna iulie a acestui an, oficialii din Sănătate din Statele Unite ale Americii au descoperit că 40% din persoanele care au decedat sufereau și de diabet. Cercetătorul Francesco Rubino consideră că este foarte posibil ca diabetul să se declanșeze după ce o persoană se infectează cu noul coronavirus.
„COVID ar putea provoca diabetul de la zero”, a declarat dr. Francesco Rubino. Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA finanţează o cercetare asupra modului în care coronavirusul poate provoca o creștere a zaharurilor din sânge şi diabet.
Oamenii de știință au stabilit că virusul SARS-CoV-2 e mai stabil și poate rezistă de până la 8 ori mai mult pe surprafețele artificiale față de virusul gripal. Mai exact, pe suprafețele dure, adică pe oțel, sticlă și plastic, virusul SARS-CoV-2 a fost la fel de rezistent.
De asemenea, oamenii de știință au stabilit de-a lungul timpului că noul coronavirus ar putea supraviețui până la trei ore în aerosoli, până la patru zile pe lemn, până la 72 de ore pe suprafețe dure, strălucitoare, cum ar fi plasticul, oțelul inoxidabil și sticla. De asemenea, pe suprafețe fibroase și absorbante, cum ar fi carton, hârtie, țesătură ar putea persista 24 de ore, în timp ce pe suprafețe din cupru rezistă patru ore.