Statul care deschide grădinițele astăzi! Măsura luată de Ministrul Educației

Publicat: 20 Apr. 2020, 11:23 News

Un stat a anunțat astăzi că părinții își pot aduce copiii înapoi la grădiniță, însă respectând, evident, măsurile de protecție.

Este vorba despre Norvegia. Ministrul Edicației norvegiene a anunțat public faptul că părinții care au copii îi pot aduce la grădiniță, iar dacă vor să meargă la muncă, trebuie să fie conștienți că trebuie să ajusteze programul de lucru, deoarece grădinițele vor avea program scurt, de câteva ore, arată g4media.ro.

Cu doar 170 de persoane spitalizate, infectate cu noul coronavirus, Norvegia „face primii pași înapoi spre normalitate”, titrează publicațiile internaționale.

Când ar putea elevii români să se întoarcă la şcoală

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că toţi elevii, dar şi studenții vor încheia anul şcolar în această vară. Șeful Executivului le-a cerut profesorilor să se mobilizeze și să intensifice predarea online, dar şi pregătirea examenelor.

Ludovic Orban a declarat în cadrul unui interviu faptul că dacă lucrurile decurg bine, după 15 mai, elevii vor putea reveni la cursuri.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul conţin doar materia din primul semestru al anului școlar 2019-2020

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a precizat ministrul Monica Anisie, potrivit comunicatului.

Ministerul Educației pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020.

Ministrul a precizat, de asemenea, că „în orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre”, anul școlar 2019-2020 va fi încheiat, potrivit digi24.ro

Publicat: 20 Apr. 2020, 11:23 News
Pe aceeași temă