Schimbări pentru elevii din clasele terminale. Ce spune ministrul Educației

Publicat: 23 Apr. 2021, 14:18 Arhiva
Schimbări pentru elevii din clasele terminale. Ce spune ministrul Educației

Elevii din clasele terminale ar putea merge fizic la școală chiar și atunci când localitatea în care frecventează cursurile ar fi în scenariul roșu. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la școală.

”O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul Cîmpeanu la Aleph News.

Ministrul a precizat că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și se bazează pe respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că numărul cazurilor de COVID din școli este mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

”Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 23 Apr. 2021, 14:18 Arhiva
Pe aceeași temă