Specialistii avertizeaza! Cata apa trebuie sa bei zilnic, este important

Publicat: 23 Nov. 2018, 16:40 Retete & Diete

Apa este esentiala pentru organism si trebuie consumata zilnic. Insa trebuie sa stii exact care este cantitatea ideala ce trebuia bauta.

In acest sens s-au facut noi studii pentru a stii cu exactitate cata apa sa-i dam organismului zilnic, pentru ca acesta sa functioneze in parametrii normali.

Persoanele care nu se odihnesc suficient si obisnuiesc sa piarda noptile trebuie sa bea o cantitate mult mai mare de apa fata de cat obisnuiau pana acum.

Conform doc.ro, privarea de somn are o serie de efecte negative asupra organismului. Daca, in trecut, specialistii ne avertizau cu privire la legatura dintre somnul insuficient si acumularea kilogramelor in plus, medicii vin acum cu o noua atentionare: lipsa somnului creste nevoia organismului de apa.

Cata apa trebuie sa bei zilnic

Specialistii avertizeaza! Cata apa trebuie sa bei zilnic, este important

Cercetatorii din SUA si China au facut un studiu recent, unde au folosit un esantion de peste 26.000 de persoane, care a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa doarma sub 8 ore pe nopate au semne ale deshidratrii la analiza urinei.

Potrivit antena3.ro, persoanele care au declarat ca dorm doar 6 ore pe noapte au avut un nivel de deshidratare cu 16-59% mai mare decat persoanele care beneficiau de mai multe ore de somn intr-o noapte.

Publicat: 23 Nov. 2018, 16:40 Retete & Diete
Pe aceeași temă