Sorin Bontea, reţeta pentru cele mai pufoase gogoşi. Fostul jurat de la Chefi la cuţite, sfat important pentru gospodine: „Trebuie găsită la temperatura ideală”

Publicat: 18 nov. 2023, 10:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
Sorin Bontea, reţeta pentru cele mai pufoase gogoşi. Fostul jurat de la Chefi la cuţite, sfat important pentru gospodine: Trebuie găsită la temperatura ideală

Sorin Bontea a venit cu o nouă reţetă delicioasă pentru toţi cei care îl urmăresc. Fostul jurat de la Chefi la cuţite a dezvăluit cum se face unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Găsiţi toate detaliile de care aveţi nevoie în rândurile de mai jos.

Fără doar şi poate, gogoşile fac parte din catagoria deserturilor uşor de pregătit şi la îndemăna oricui. Merg savurate cu diferite topping-uri, iar pentru prepararea lor ai nevoie de doar câteva ingrediente. Sunt gata în mai puţin de 30 de minute, iar Sorin Bontea promite că vei obţine un preparat excelent dacă respecţi întocmai paşii.

Sorin Bontea, reţeta pentru cele mai pufoase gogoşi

Ingredientele de care ai nevoie

450 g iaurt
3 ouă
coajă rasă de lămâie
65 grame lingurițe de zahăr vanilat
esență de vanilie
300 g făină
3 lingurițe praf de copt

Sorin Bontea a explicat ce trebuie să faci pas cu pas

De asemenea, celebrul bucătar are și un truc extrem de util, care îți indică când s-a încins suficient de tare uleiul, astfel încât gogoșile să nu se ardă, dar să nu iasă nici crude la interior.

„Cui nu-i plac gogoșile? Așa că vă propun o rețetă care se face foarte repede. La desert îți trebuie cantități exacte. Într-un bol, se mixează iaurtul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, zahărul vanilat și esența de vanilie. Vreau doar să se încorporeze ingredientele și să se topească zahărul. Apoi, adăugăm făina și praful de copt. La fel, amestecăm încet. Arată și miroase foarte bine.

O las să să se odihnească 3-4 minute, până se încinge uleiul. La aceste gogoși, uleiul nu trebuie să fie foarte încins, pentru că arde gogoșile, care vor rămâne crude la interior. Trebuie găsită la temperatura ideală. Bag lingura în ulei bine, (n.r. înainte de a o pune în aluat, pentru a forma gogoșile). Când am pus aluatul de gogoși, el trebuie să se ridice repede. Dacă stă pe fund, înseamnă că uleiul nu este încins. Cam asta este și la final puneți zahăr pe ele sau le iei să le tăvălești prin zahăr”, a spus Sorin Bontea, pe rețelele de socializare.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 18 nov. 2023, 10:30 Autor: Hermina Hagianu Retete & Diete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă