Sofia Vicoveanca, probleme din cauza noului coronavirus. Ce se întâmplă cu celebra artistă

Publicat: 05 aug. 2020, 11:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete
Sofia Vicoveanca, probleme din cauza noului coronavirus. Ce se întâmplă cu celebra artistă

La cei 78 de ani, Sofia Vicoveanca nu are tocmai o viață liniștită. Pandemia provocată de apariția coronavirusului a reușit să îi dea artistei mari bătăi de cap. Din cauza restricțiilor impuse de autorități mulți interpreți au avut de suferit pe plan financiar. 

Chiar dacă nu a mai avut parte de aceeași activitate, Sofia Vicoveanca nu a stat degeaba în timpul pandemiei. Solista a dedicat o mare parte din programul său odihnei, a înregistrat melodii noi și totodată s-a bucurat de unul dintre hobby-urile ei preferate: scrisul poeziilor.

Sofia Vicoveanca probleme din cauza noului coronavirus

Din păcate, artista este afectată de lipsa cântărilor, în ultimele cinci luni având un singur concert pentru un cumătru.

„Am cântat într-un singur loc, la un cumătru, dar a fost puțină lume, s-a păstrat distanța. Duminică o să cânt, o să fiu pe scenă la Botoșani. Dar va fi la fel, puțină lume și la distanță. Mi-a lipsit foarte mult cântatul. E greu să nu te mai poți exprima artistic așa cum trebuie”, a mărturisit cântăreața.

Însă, solista a reușit să scrie suficiente piese, iar acum se pregătește să înregistreze un album nou: „Să nu cânți pentru public atâta vreme. E foarte greu. Consider că am pierdut un an. Oamenii s-au înrăit. Eu stau la bloc, dar am mai fost și la căsuța mea de la Vicov. La bloc nu pot cânta. A fost greu”.

Sofia Vicoveanca, viaţă plină de neajunsuri

Artista cu aproape 57 de ani de carieră în spate şi-a bucurat  publicul în tot acest timp cu vocea sa inegalabilă. Însă, viaţa acesteia nu s-a rezumat numai la spectacole.

La un moment dat, a fost nevoită să renunțe la muzică pentru că nu avea bani, a rămas văduvă și nu a vrut să se recăsătorească însă… în ciuda greutăților și obstacolelor, cântareaţa a fost mereu pozitivă.

„Am fost vândută, părinții mei au mai avut 2 băieți care au murit. O femeie a sfătuit-o pe mama să mă vândă. Primeam pachete…conserve, biscuiți, nu știam dacă tatăl mai trăiește. Îmi dădea mama pe zi un cubuleț de ciocolată. Îl luam și fugeam și mă ascundeam, stăteam ore în șir cu limba pe acea bucățică de ciocolată”, spunea Sofia Vicoveanca, în urmă cu ceva timp.

Publicat: 05 aug. 2020, 11:18 Autor: Hermina Hagianu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×