Situația la ATI e alarmantă. Nelu Tătaru: ”Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri”

Publicat: 04 Aug. 2020, 09:53 Arhiva

Până în acest moment, situația pe secțiile de Terapie Intensivă din țară nu este atât de bună. Zilnic, în România, sunt raportate foarte multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar numărul persoanelor internate la ATI oscilează.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că acum se pregătesc măsuri pentru a nu exista aglomerări sau blocaje în spitalele din țară care au scopul de a îngriji bolnavii de coronavirus. Unitățile spitalicești din județele cu un număr crescut de cazuri vor fi adaptate: Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Galați și Municipiul București.

„Avem şi paturi de Terapie Intensivă pe care le transformăm în acest moment, cum sunt Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, şi pregătim şi alte spitale de rezervă, haideţi să spunem o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat. Nu vreau să ne lăsăm în această bază.

Rămânem în continuare precauţi, rămânem în continuare în acelaşi registru, în adaptarea paturilor de Terapie Intensivă în diferite unităţi spitaliceşti. Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri, şi aici ne referim la Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, dar în acelaşi timp pregătim şi centre zonale unde pot fi preluaţi pacienţi de Terapie Intensivă care nu mai au loc în aceste judeţe”, spune Nelu Tătaru, arată Cancan.

Bilanț coronavirus, 3 august. 823 de cazuri noi confirmate

În data de 3 august 2020, România a înregistrat 823 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus din 8045 de teste prelucrate. De asemenea, au fost înregistrate și 19 decese în doar 24 de ore. La Terapie Intensivă se află 419 pacienți internați. În total, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

Publicat: 04 Aug. 2020, 09:53 Arhiva
Pe aceeași temă