Sistemul de invatamant se reorganizeaza. Clasa pregatitoare devine clasa I iar clasa a IX-a trece la gimnaziu

Publicat: 30 Mar. 2019, 12:14 News 2
Sistemul de invatamant se reorganizeaza. Clasa pregatitoare devine clasa I iar clasa a IX-a trece la gimnaziu

Modificari masive in sistemul de invatamant, pentru ca se vrea reorganizarea totala.

Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei, a propus o modificare a structurii sistemului de invatamant, astfel clasa pregatitoare urmand sa fie redenumita „clasa intai”, iar clasa a IX-a va trece la gimnaziu, potrivit news.ro.

In acest sens, Evaluarile nationale vor avea loc la clasa a III-a si a VI-a. „Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greşit, cum să fie un copil clasa zero?”, a spus Andronescu, citata de Edupedu.ro.

Sistemul de invatamant se reorganizeaza

Sistemul de invatamant se reorganizeaza

Astfel, copiii in varsta de 6 ani vor intra de la gradinita direct in clasa I, pentru ca nu va mai exista clasa pregatitoare. Dupa aceea, ciclul primar va fi format din clasele I-III, pentru ca in clasa a IV-a, pe langa invatator, vor exista si profesori.

„La clasa a 5-a vom introduce şi profesori, la limbile străine. Vom avea şi o evaluare pentru că am stabilit nişte competenţe şi trebuie să le şi verificăm”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Evaluarile Nationale vor avea loc la clasa a III-a si a VI-a

Potrivit Digi24, Evaluarile Nationale noi sunt propuse sa aiba loc la clasa a III-a (actuala clasa a II-a) si la clasa a VI-a (actuala clasa a V-a). Momentan, Evaluarile Nationale au loc la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Evaluarea Natională de la clasa a VIII-a va trece si ea printr-o schimbare si va deveni Evaluarea Nationala de la clasa a IX-a.

„Cei care nu fac faţă la Evaluarea Naţională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenţie, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără competenţele necesare”, a mai spus Ecaterina Andronescu, potrivit sursei citate.

Publicat: 30 Mar. 2019, 12:14 News 2
Pe aceeași temă