Simona Halep, dezvăluiri inedite. Care este cel mai mare regret al celebrei sportive

Publicat: 16 Nov. 2020, 11:08 Vedete

Simona Halep este una dintre cele mai de succes sportive pe care le-a avut România. Sportiva din Constanța are la activ multe competiții grele pe care a reușit să le căștige datorită faptului că a muncit din greu. Simona Halep a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat în trecut, dar și despre modul cum a reușit antrenorul australian, Darren Cahill, să o ajute de-a lungul timpului în cariera sa.

Constănțeanca a mărturisit și că a lucrat cu un psiholog pentru a o ajuta să elimine anumite reacții necontrolate pe care jucătoarea de 29 de ani le avea în timpul meciurilor.

“Darren a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. De aceea nici nu am vrut să facem on-court coaching foarte des. La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi atunci când sunt într-un moment greu să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva.

Aici am progresat mult, dar am şi lucrat cu o doamnă psiholog. Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine uneori. Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri, dar nu le controlam foarte bine şi de aceea le făceam, dar încerc să mă accept şi cu momentele acelea!“, a declarat Simona Halep în cadrul emisiunii “500 de apropo-uri”.

Simona Halep, despre idolii din copilărie

Până să ajungă unde este acum, Simona Halep ca orice copil la vremea respectivă avea modele în viață. Primul său idol a fost tenismenul constănțean, Andrei Pavel, pe care sportiva a reușit să îl depășească, însă povestește că deși la întâlnit de multe ori i-a fost rușine să îi ceară un autograf.

„L-am avut idol pe Andrei Pavel când eram copil, mereu când îl întâlneam aveam emoții, chiar mi-a fost rușine să-i cer autograf. La Roland Garros în 2007 am mers la meciul lui de dublu și i-am cerut manșeta! Și de atunci nu am mai dat-o jos din thermobag. Și el m-a inspirat tot timpul și faptul că și el a câștigat la juniori la Roland Garros mi-am dorit și eu să fac același lucru. M-a îndrumat frumos fără să mă cunoască. A fost o energie plăcută când ne-am întâlnit amical la teren”, povestește Simona Halep.

Andrei Pavel nu a fost însă singurul: „Apoi Gheorghe Hagi a fost unul din idolii mei, per total, nu neapărat în tenis, seriozitatea lui, dorința de a fi cel mai bun, perfecțiunea pe care o căuta mereu, mi-au arătat că așa trebuie să ca să fii cel mai bun”, a mai spus sportiva.

Publicat: 16 Nov. 2020, 11:08 Vedete
Pe aceeași temă