Sfecla rosie, cel mai puternic antioxidant. E alimentul care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie

Publicat: 17 sept. 2018, 17:33 Autor: D. C. Life

Sfecla rosie are in compozitie sa mai multe substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod si potasiu.

Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le are asupra organismului.

Risc de cancer mai mic

Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului.

O cercetare a Universității Howard a demonstrat că betacianina a încetinit cu 12,5%  progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

Sfecla rosie, cel mai puternic antioxidant.
Sfecla rosie, cel mai puternic antioxidant

Combate depresia

Cercetări recente au arătat că sfecla roşie are puterea de a controla starea de spirit, grație betainei conţinute, despre care se ştie că relaxeaza mintea şi ameliorează depresia.

Protejeaza ficatul

Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

Publicat: 17 sept. 2018, 17:33 Autor: D. C. Life
Tags:
Pe aceeași temă
×