SFÂNTA PARASCHEVA 2019. Șapte reguli pentru pelerini

Publicat: 09 Oct. 2019, 11:39 Life
SFÂNTA PARASCHEVA 2019. Șapte reguli pentru pelerini

SFÂNTA PARASCHEVA 2019. Doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care se adresează pelerinilor de la Sfânta Parascheva, enumerând șapte reguli de urmat pe perioada manifestărilor de la Iași.

SFÂNTA PARASCHEVA 2019: Iată care sunt cele șapte reguli:

1. Purtați haine mai groase și evitaţi imobilizarea prelungită. Noaptea temperaturile se pot apropia de zero grade. Beți lichide calde. Nu este recomandat să vă încălziţi consumând alcool.
2. Măncaţi măcar o gustare cu cel puţin câteva ore înainte de a vă aşeza la coada pelerinilor. Aşteptarea se poate prelungi iar hipoglicemiile şi stările lipotimice pot deveni probleme redutabile în condiţii de aglomerație.
3. Nu-i lasati neinsoţiţi pe cei cu probleme de ordin psihologic sau psihiatric pentru a evita acutizarea afecţiunilor de bază.
4. Nu intrerupeţi tratamentul pentru bolile pe care le aveţi, precum cele cardiace sau metabolice, doar pentru a putea participa la pelerinaj. Întreruperea tratamentului le poate agrava sau complica evoluţia.

SFÂNTA PARASCHEVA 2019
5. În cazul apariţiei oricărei simptomatologii mergeți rapid la spital, eventual cu mijloacele proprii disponibile, pentru a scurta timpul până la prezentare, ținând cont că aglomeraţia sau căile dificile de acces vă pot crea multe probleme.
6. Încercati să luaţi legatură cu medicul de familie, mai ales pentru afecţiunile minore, pentru a nu fi nevoiţi sa stați zeci de ore prin sălile de aşteptare ale vreunui spital.
7. Sunați la 112 când nu va puteţi încadra rapid într-un anumit tip de patologie (cardiacă, digestivă etc) pentru că, în abseța unui spital de urgenţă monobloc, cu toate specialităţile necesare, vă puteti trezi că înlocuiţi pelerinajul de la moaşte cu un pelerinaj pe la mai multe spitale din Iași.

Publicat: 09 Oct. 2019, 11:39 Life
Pe aceeași temă