Se face liniște în tenisul românesc! Instanța supremă a pronunțat decizia definitivă: Ion Țiriac și FRT i-au nimicit pe Vecerdea și MTS

Publicat: 18 aug. 2020, 12:21 Autor: Hermina Hagianu Life
Se face liniște în tenisul românesc! Instanța supremă a pronunțat decizia definitivă: Ion Țiriac și FRT i-au nimicit pe Vecerdea și MTS

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat, cu titlu definitiv, punctul de vedere ale Federației Române de Tenis cu privire la legalitatea actelor întreprinse de conducerile alese ale FRT, așa încât echipa condusă de Ion Țiriac câștigă războiul juridic împotriva lui Marius Vecerdea și a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Finanțarea FR Tenis a fost oprită inutil trei ani

O teorie juridică îndelung susținută a dus la refuzul MTS de a mai acorda finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil, se arată în comunicatul frtenis.ro.

Această teorie a fost adoptată și susținută în scris de MTS, care a susținut în multiple rânduri că refuză finanțarea FRT pentru motivul că organele de conducere ale federației nu dețin avizul Ministerului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor.

Federația Română de Tenis are începând din noiembrie 2019 o conducere validată și de instanțele judecătorești, nu doar de reprezentanții cluburilor afiliate. Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a noilor organe de conducere ale FR de Tenis, așa cum au fost votate de Adunarea generală extraordinară de alegeri din data de 19 iunie.

Totodată, instanța a respins ca nefondate cererile de intervenție ale cluburilor „opozante” Pamira Sibiu, Olimp și Triumf. Hotărârea Tribunalului București a fost un mare succes pentru Ion Țiriac și echipa lui, potrivit PROSPORT.RO

Ion Țiriac, ales președinte cu 32 de voturi

Pe 19 iunie, Adunarea generală a FRT l-a ales pe Ion Țiriac în funcția de președinte (32 de voturi), iar pentru cele patru posturi de vicepreședinte opțiunile i-au vizat pe George Cosac (34 voturi), Răzvan Itu (28 voturi), Alina Cercel-Tecșor (28) și Adrian Marcu (23).

Principalul contestator al conducerii FR de Tenis, Marius Vecerdea, a participat la alegeri in postura de candidat la ambele funcții (președinte și vicepreședinte), dar nu a prins niciuna dintre liste.

Publicat: 18 aug. 2020, 12:21 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×