Se anulează BAC-ul?! Ce se va întâmpla cu cel mai important examen din viața liceenilor

Publicat: 28 May. 2020, 08:40 Arhiva
Se anulează BAC-ul?! Ce se va întâmpla cu cel mai important examen din viața liceenilor

Un deputat a depus în Parlament un proiect de lege pentru anularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului și echivalarea examenelor. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul, dar spune că toți absolvenții care au picat BAC-ul anii trecuți „ar urma să fie promovați”, scrie edupedu.ro.

Proiectul de lege care prevede că Evaluarea Națională și Bacalaureatul pot fi înlocuite cu mediile din gimnaziu și liceu sau cu mediile obținute în timpul anului la materiile de examen a fost depus la Parlament, pe 13 mai, de un deputat.

Parlamentarul Petru Movilă este inițiatorul proiectului de modificare a legii educației care permite, practic, anularea examenelor naționale, după declanșarea stării de urgență și a stării de alertă.

Proiectul de act normativ a primit și un aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, care avertizează însă că echivalarea examenelor înseamnă că toți absolvenții care au picat Bacalaureatul anii trecuți „ar urma să fie promovați”.

Cum este posibil să se desfășoare exemenele în acest an

Institutul de Sănătate Publică recomandă ca pregătirea să nu aibă loc cu mai mult de 10 elevi şi să nu dureze mai mult de 3 ore. Pauzele nu vor fi organizate simultan. Accesul în şcoli va fi permis doar după dezinfecţia mâinilor şi verificarea temperaturii (nu trebuie să depăşească 37 de grade).

Examenele trebuie organizate în condiţii „de protecţie sanitară”, lista aceasta urmând a fi întocmită de ministrul Educaţiei Monica Anisie şi de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru. Probele au loc la finele lunii iunie.

Publicat: 28 May. 2020, 08:40 Arhiva
Pe aceeași temă