Școli închise în România după alegeri! Premierul Ludovic Orban: ”Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online”

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:11 Arhiva

În data de 27 septembrie vor avea loc alegerile locale în România. Ce se va întâmpla cu unitățile de învățământ în perioada următoare.

Premierul Ludovic Orban a făcut un anunț foarte important, având în vedere faptul că peste o săptămână vor avea loc alegerile în România. Este vorba despre închiderea școlilor din țară, mai ales acolo unde există secții de votare, pentru a lua toate măsurile să nu existe infectări cu noul coronavirus.

Premierul României a susținut o declarație de presă la Botoșani și a spus că unitățile de învățământ care vor găzdui secțiile de votare vor fi închise pentru o zi sau două, dar cursurile nu vor fi suspendate, fiind ținute virtual. Decizia privind numărul de zile în care școlile vor fi închise pentru elevi va fi luată luni. De exemplu, premierul a susținut că va fi nevoie de cel puțin o zi pentru a școlile să fie dezinfectate după alegerile locale. Până în acest moment nu a fost luată o decizie la nivel național privind desfășurarea cursurilor online, arată stirileprotv.ro.

Premierul Ludovic Orban: „Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni”

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli.

De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a mai spus Premierul.

Ce spune Monica Anisie, Ministrul Educației

Declarațiile Monicăi Anisie, Ministrul Educației: “Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor”.

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:11 Arhiva
Pe aceeași temă