Scenariu exploziv! Ludovic Orban vrea creșterea vârstei de pensionare. Ce angajați sunt vizați

Publicat: 10 Dec. 2019, 13:05 News
Scenariu exploziv! Ludovic Orban vrea creșterea vârstei de pensionare. Ce angajați sunt vizați

Premierul Ludovic Orban a folosit ca exemplu profesorii, care ar putea avea opţiunea să lucreze până la 70 de ani.

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar.

„Sunt domenii de activitate în care angajații ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani. În medicină sau educație de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta să fie la mila unui director de școală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Pensiile speciale au fost anulate… momentan

PNL va susține anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și a magistraților, susține Raluca Turcan.

Se va elimina astfel o inechitate crasă în sistem, a adăugat Turcan.

„Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an cheltuiţi de statul român cu pensiile speciale. În paralel cu anularea unor privilegii date pe criterii discriminatorii, venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechităţile din sistem.

O ţară întreagă aşteaptă ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat”, a explicat vicepremierul.

Publicat: 10 Dec. 2019, 13:05 News
Tags:
Pe aceeași temă