Sărmăluţe cu brânză: reţeta secretă a dobrogencelor

Publicat: 26 Feb. 2021, 13:36 Retete & Diete
Sărmăluţe cu brânză: reţeta secretă a dobrogencelor

Vremea caldă se apropie cu pași repezi, gospodinele încep căutarea de rețete ușoare, care să  se prepare rapid, dar și să conțină mai puține calorii. 

Iată o reţetă fabuloasă de sărmăluţe cu brânză, un preparat excelent şi delicios, pe care îl prepară, mai ales, femeile din Dobrogea.

Ingrediente pentru 4 porţii:

20 de frunze foi de viţă
200 grame branză dulce
100 grame telemea
50 grame de orez
50 grame de ceapă
30 ml de ulei
1 legatură de mărar
400 ml suc de roşii
20 grame sare
2 grame piper

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt se călește în ulei, apoi se adaugă orezul, se amestecă bine și se fierbe 10-15 min, până se umflă orezul, după care se lasă la răcit. Se opăresc foile de viţă în apă clocotită aproximativ 1-2 minute, se scurg de apă și se lasă la răcit.

Într-un vas se combină brânza de vaci, telemeaua rasă, mărarul tocat și compoziția de orez, apoi se amestecă ușor. Cu acesta compoziție se împachetează sărmăluțele în foi de vită, se așează într-un vas, se toarnă deasupra sucul de roșii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.

Ca bonus, Ciao.ro vă oferă o rețetă în still meditarean, pregătită, cu precădere, în zona Greciei.

Vinete în stil mediteranean

Ingrediente

5-6 vinete mici
6 roşii
2 linguri ulei de măsline extravirgin
usturoi
sare şi piper negru măcinat
oregano uscat
busuioc verde
rucola
oţet balsamic

Mod de preparare

1. Spălaţi vinetele şi tăiaţi-le felii de aproximativ 1 cm, având grijă să nu tăiaţi până la capătul cozii, astfel încât să obţineţi forma unui evantai.
2. Presăraţi între feliile de vinete sare, piper, usturoi pisat, apoi puneţi felii de roşii între feliile de vinete.
3. Presăraţi deasupra usturoi pisat şi stropiţi cu ulei de măsline, scrie bzi.ro.
4. Aşezaţi vinetele într-o tavă de copt stropită cu ulei de măsline şi coaceţi-le în cuptorul încins la temperatură medie. Timpul de coacere variază în functie de tipul cuptorului, aproximativ 45 de minute. Verificaţi după 20-30 minute.
5. Serviţi vinetele pe pat de rucola, presărate cu busuioc verde mărunt tocat şi stropite cu oţet balsamic.
Se pot mânca atât calde, cât şi reci.

Citește și: Rețete de post ieftine și rapide

Sursa foto: Pinterest

Publicat: 26 Feb. 2021, 13:36 Retete & Diete
Pe aceeași temă