Sarmale de post. Cea mai buna reteta venita din partea maicutelor de la Manastirea Prislop

Publicat: 12 Nov. 2018, 20:09 Retete & Diete

In cateva zile credinciosii vor intra in Postul Craciunului care dureaza 40 de zile.

Dar, daca tii post si ai pofta de sarmale, iti prezentam o reteta de sarmale de post, direct de la sursa. 🙂 Este aceeasi reteta pe care maicutele de la Manastirea Prislop o folosesc, an de an, cand si ele postesc. Ai nevoie de cateva ingrediente, putin timp liber si voie buna.

Sarmale de post, reteta de la Manastirea Prislop

Ingrediente sarmale de post

– 1 varza murata mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
– 1 felie mica telina rasa
– 1 ceapa mare tocata fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de rosii
– 3 linguri pasta de rosii
– 1-3 frunze dafin
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
– sare
– piper proaspat macinat
– boabe de piper
– 2 crengute de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apa fiarta

Mod de preparare sarmale de post

Ceapa tocata se caleste in 2-3 linguri de ulei, pana cand devine sticloasa. Se pune jumatate din morcovul ras si se calesc impreuna inca un minut. Se pun ciupercile tocate marunt peste ceapa si morcov, se calesc impreuna pana cand se inmoaie putin.

Se adauga orezul spalat si scurs. Se mai adauga cimbru, sare, piper si patrunjel tocat. Se tin pe foc inca 1-2 minute.

Se ia frunza de varza si se pune compozitia de ciuperci cu orez. Cantitatea este de o lingura de ciorba, pusa pe latimea frunzei. Apoi se ruleaza sarmaua normal, se inchide bine la capete pentru a nu se desface la fiert.

Se pun frunze de varza taiate pe fundul unei oale cu morcovul ras si telina rasa fin. Se amesteca sucul cu pasta de rosii si se pune 1/3 peste varza taiata. Se aranjeaza sarmalele peste varza, una peste alta.

Se pun crengute de cimbru si se presara oregano uscat. Dupa ce se aranjeaza toate sarmalele, se toarna restul de suc de rosii. Se mai pune un rand de varza taiata si boabe de piper. Se adauga ulei si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.

Oala se pune pe foc mediu-mic timp de 30 de minute. Oala trebuie aiba capacul pus. Se completeaza cu apa, daca e nevoie. Dupa 30 de minute de fiert, se da oala la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se servesc cu smantana, paine sau mamaliga, ardei iute proaspat sau murat, dupa preferinta fiecaruia. Pofta buna!

Sursa: realitatea.net

Publicat: 12 Nov. 2018, 20:09 Retete & Diete
Pe aceeași temă