Sărbătorile, anulate? S-a închis prima stațiune montană

Publicat: 30 Oct. 2020, 09:20 Arhiva

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record negativ în privința îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: peste 6000 de persoane au fost confirmate pozitiv, iar în 24 de ore, alți zeci de oameni și-au pierdut viața.

Recent, prima stațiune montană din țară care intră în scenariul roșu este Predeal, motivul fiind cât se poate de simplu: din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus. Această decizie luată de autorități vizează și localitatea Ormeniș, după ce rata de infectare a sărit de 3 persoane la mia de locuitori, arată Digi24.ro.

CJSU Brașov a adoptat decizia, după ce a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la mia de locuitori. În localitatea Ormeniș, de exemplu, rata a ajuns la 3.26. În zonele amintite anterior vor fi închise restaurantele, barurile, sălile pentru jocuri de noroc și vor fi interzise activitățile culturale timp de 14 zile, potrivit sursei citate.

Dr. Virgil Musta: ”Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă”

”Încă am speranța pentru că trebuie să luptăm împreună, să câștigăm acest război foarte dificil și din păcate vedem mai multe dificultîți decât ne-am fi așteptat.

Un calcul matematic arată că într-o săpătmână, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, și atunci poate nu ne mai contaminăm. Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește.

Tot matematica, statistica, arată ca la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice și decese în ATI.

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, este o parte din mesajul transmis de dr. Virgil Musta.

Publicat: 30 Oct. 2020, 09:20 Arhiva
Pe aceeași temă