S-a descoperit testul care depisteaza cancerul! Are un ingredient secret la care nu te astepti

Publicat: 05 Dec. 2018, 16:36 News 3

Testul care detecteaza prezenta celulelor canceroase in orice parte a corpului a fost dezvoltat de cercetatorii australieni, potrivit CNN.

Din pacate, exista si un punct slab. Testul nu arata exact unde este prezent cancerul si nici cat de avansata este boala. Este este un prim pas ce nu trebuie ignorat.

Testul a primit denumirea de ‘diagnostic in doar 10 minute’ si este cea mai noua abordare in depistarea cancerului. In plus, sunt necesare costuri mult mai mici decat ‘biopsia lichida’.

„Este vizibilă diferenţa chiar şi cu ochiul liber, atât de simplu este“, a spus profesorul Matt Trau, unul dintre autorii studiului realizat la Institutul de bioinginerie al Universitatii din Queensland, Australia, potrivit adevarul.ro.

S-a descoperit testul care depisteaza cancerul

S-a descoperit testul care depisteaza cancerul

Se pare ca sunt diferente uriase intre ADN-ul celulelor sanatoase si al celor canceroase, iar prin aceasta descoperire va fi realizabil testul de sange pentru depistarea bolii.

Ce este si mai curios? ADN-ul celulelor canceroase are o inclinatie catre AUR. Astfel, cercetatorii au folosit nanoparticule de aur pentru a detecta daca exista prezenta cancerului.

Modul prin care se evidentiaza nanoparticulele este prin culoare, acestea reusins sa coloreze cancerul intr-un mod total diferit. Inca testul este inca in perioada testarii, fiind in faza preliminara.

Publicat: 05 Dec. 2018, 16:36 News 3
Pe aceeași temă