De ce nu e bine sa speli rufele SEARA si ce se intampla daca faci acest lucru! La ce sa fii atent cand te ocupi de hainele murdare

Publicat: 19 feb. 2018, 13:57 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Desi sunt neacceptate de Biserica, anumite superstitii sunt respectate cu sfintenie de romani! Printre acestea, spalatul rufelor. Potrivit unor traditii, nu e bine sa  speli, sa faci curat sau sa cosi duminica.

Unele traditii nu permit spalatul rufelor vinerea sau martea. Insa acestea variaza destul de mult, de om la om. De asemenea, cei care au rude decedate evita sa spele sambata sau cand se fac pomeni.

Iata cand nu este indicat sa speli rufele, dar si cand spalatul acestora iti aduce noroc. Credinta spune ca este bine sa respectam aceste zile si sa nu facem treburi casnice, pentru a sarbatori marile evenimente alaturi de familie sau pentru a ne odihni.

Pe 1 ianuarie. Se spune ca daca faci asta vei avea parte numai de suferinte in plan amoros. Sa speli haine in prima zi din an inseamna sa iti speli norocul.

Chiar si suedezii respecta o serie de traditii legate de spalatul hainelor. Este ghinion daca iti speli cearceaafurile in Saptamana Mare, adica cea a Pastelui. De asemenea, rufele care se spala in primele sase zile din luna august se vor strica, nu vor rezista mult.

Duminica este zi de odihna, deci nu e bine sa speli hainele in aceasta zi. Daca se intampla asta, vor fi panditi de ghinioane si catastrofe. Mai mult de atat, femeile care spala haine in Joia Mare le dau mortilor in loc de pomana laturi de rufe.

Pe partea celalalta, aduce noroc spalatul hainelor in primele doua zile din luna iunie. Se spune ca prosperitatea va ajunge in viata ta. Asta e valabil si in cazul in care speli hainele cu mana, iar acestea se spala usor. Daca sunt foarte murdare si nu se spala usor, vei intampina dificultati.

Hainele spalate la lumina lumanarii sau la lumina lunii vor fi purtate de cineva din familie la propria inmormantare.

Publicat: 19 feb. 2018, 13:57 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă