România, traversată de un ciclon periculos! Semnalul tras de meteorologi

Publicat: 04 mai 2020, 08:19 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Țara noastră este traversată de un ciclon periculos în această perioadă, caracterizat prin temperatură scăzută, ploi și chiar și descărcări electrice, arată Adevărul.ro.

Astfel că au fost anunțate ploi, vijelii, descărcări electrice, vânt puternic și chiar și temperaturi destul de scăzute în toate regiunile țării. Gradele în termometre au scăzut chiar și cu 10 grade, arată sursa citată.

În anumite zone ale țări sunt semnalate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, potrivit meteorologilor, vor depăși 35…40 l/mp. Abia spre sfârșitul săptămânii vor fi semnalate temperaturi puțin mai ridicate.

Atenționare meteo – Cod Galben

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp.
Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60…70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, conform ANM.

Publicat: 04 mai 2020, 08:19 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă