Romanca fara picioare, campioana in Italia la hand-bike! La 17 ani un tren i-a retezat ambele picioare! „Pot spune ca am reusit in viata!”

Publicat: 20 Aug. 2019, 14:48 Life

Povestea ei impresionanta de viata merita aflata de cat mai multi oameni pentru ca sigur poate fi o sursa de inspiratie.

Romanca fara picioare, campioana in Italia la hand-bike! Ana Maria Viţelaru este o romanca despre care mai multa lume merita sa afle. A reusit sa depaseasca foarte multe dificultati in viata iar acum traieste in Italia si e fericita.

La 17 ani, in anul 2000 un tren i-a retezat ambele picioare in gara din Galati si atunci a crezut ca viata ei s-a terminat dar nu a fost deloc asa. A ales sa lupte pentru visurile ei si sa faca tot posibilul sa duca o viata cat mai normala. A fost operata in Italia acolo unde locuia prietenul ei cu care imediat dupa ce si-a pus protezele picioarelor s-a casatorit. Nu a stat prea mult sa-si planga de mila si si-a gasit imediat un job. Maria isi dorea sa devina croitoreasa si a reusit in ciuda handicapului sau. A ales să devină croitoreasă la un brand de lux din Peninsulă, Max Mara.

„După ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat credeam că nu o să mai pot să lucrez. Îmi doream să fiu croitorească, dar mă gândeam că nu voi putea din cauză că nu mai am picioare, deci nu aveam cum să lucrez cu o maşină industrială cu pedale. Dar s-a rezolvat şi asta imediat după ce am primit proteza: cu tălpile protezei reuşeam să lucrez cu pedala“, explică românca pentru Adevarul.

Romanca fara picioare, campioana in Italia la hand-bike!

„În 2014 nu am mai ascultat pe nimeni, ci doar de mine însămi. Mi-am făcut proteze noi şi am pornit să cutreier munţii. Prima dată am parcurs cu greu un kilometru, dar a fost o primă mare victorie. Apoi, după câteva luni şi multe antrenamente, am ajuns să fac câte 7-8 kilometri odată“, povesteşte tânăra.

In 2017 Ana Maria Vitelaru a inceput sa descopere hand-bike-ul, un sport care combina pasiunea ei pentru biciclete si dorinta de a face sport. La doar un an de cand s-a apucat de acest sport si de antrenemantele intense, romanca noastra a fost invitata sa faca parte din nationala Italiei de hand-bike.

În martie 2018, era deja în pregătiri cu echipa Italiei. Au urmat două titluri de campioană naţională, apoi a mers cu Italia la Cupa Mondială din Belgia, unde a luat două medalii de bronz. Ulterior, a participat la Cupa Mondială din Olanda, unde a câştigat, de asemenea, o medalie de argint şi una de bronz.

Anul acesta dupa ce s-a antrenat intens, Ana Maria Vitelaru a castigat doua medalii la Cupa Mondiala si anul inca nu s-a terminat pentru ca mai urmeaza inca un concurs tot de talie mondiala in luna august la final, in Canada. Iar daca totul decurge asa cum si-a propus la anul si-ar dori sa participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Acum la 19 de ani de la tragicul accident in care si-a pierdut ambele picioare, Ana Maria se declara fericita si bucuroasa cu viata ei: „Am un job bun, colegii – cumsecade şi fac un sport la care am rezultate, iar oamenii mă apreciază. Acasă mă aşteaptă soţul meu şi două pisici la care ţin mult. Pot spune că am reuşit în viaţă“, a încheiat românca.

Publicat: 20 Aug. 2019, 14:48 Life
Pe aceeași temă