Rita Vidaurri a murit. A fost una din cantaretele ranchera din Generatia de aur VIDEO

Publicat: 17 Jan. 2019, 12:33 Vedete

Una dintre cele mai iubite cantarete din San Antonio, Texas, a murit la o varsta destul de inaintata.

Rita Vidaurri a murit la 94 de ani, pe 16 ianuarie 2019. A fost una din cantaretele ranchera din epoca de aur din America Latina. Era cunoscuta sub numele La Calandria. A facut furori in 1940 si 1950 cu piesele ei. S-a stins din viata ieri, dupa ce s-a imbolnavit.

Rita Vidaurri a fost o cantareata buna si o compozitoare. Avea un spirit de luptatoare, o credinta puternica, o personalitate cum rar intalnesti si un umor riscant. A fost prima care a cantat pe Madison Square Garden, in America.

Rita Vidaurri a murit la 94 de ani


„Ea a fost Beyonce și Selena din acele vremuri”, a spus fiica Linda Alvarado despre mama ei, adaugand ca a fost „mai mare decât viața”. Ultimul spectacol public al lui Vidaurri a avut loc pe 1 noiembrie 2018, la un eveniment Esperanza pentru pace și justiție de pe West Side.

A cântat cu grupul ei, Las Tesoros de San Antonio, din care fac parte Blanca Rodriguez și Beatriz Llamas. Erau considerate Fetele de Aur ale muzicii ranchere si bolero. „Încă mai cânta, inca mai distra mulțimea”, a spus Graciela Sanchez, directorul executiv al Esperanza. „Nu se mai fac astfel de artiști”.

Sursa

Publicat: 17 Jan. 2019, 12:33 Vedete
Tags:
Pe aceeași temă