Rețete simple: cum faci cei mai buni cartofi prăjiți

Publicat: 10 Aug. 2020, 15:44 Retete & Diete

Rețete simple. Friptură la grătar? Da. Salată de roșii? Da. Dar care este una dintre cele mai cunoscute garnituri din restaurante și chiar și acasă? Cartofii prăjiți! Citește mai jos cea mai bună rețetă pentru cartofi prăjiți demențiali.

Chiar dacă au o cantitate mare de ulei și poți exagera cu sarea sau alte condimente, cartofii sunt nelipsiți de pe mesele oamenilor la un party sau pur și simplu când merg în oraș, la un prânz sau o cină. Specialiștii spun că nu sunt tocmai buni pentru sănătate, dar multora le plac acest fel de mâncare, atunci când sunt în grabă și vor să nu plece pe ”stomacul gol”.

Dacă dorești cartofi prăjiți crocanți la exterior, dar moi înauntru, atunci trebuie să ai în vedere că aceștia trebuie trecuți de două ori prin tratamentul termic. Inițial, cartofii trebuie prăjiți la o temperatură mai mică, apoi scoși din ulei și puși pe un șervet din hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei. Apoi, după ce se răcesc puțin, trebuie puși din nou într-o baie de ulei încins.

Rețete simple. Cum se fac cei mai buni cartofi prăjiți

Cel mai bine este să tăiați cartofii în felii cu grosimea de un centimetru, pe tipul ”bastonaș”, pentru a ieși exact ca la restaurant. Apoi, puneți cartofii într-un bol cu apă rece, timp de 20 de minute, pentru a scăpa de excesul de amidon. Se usucă pe un prosop de bucătărie și se lasă la aer. Când sunt introduși în tigaie, trebuie lăsați timp de 5 minute, un singur strat de cartofi. Apoi, se scot, se trec prin procesul amintit mai sus, se pun din nou în baia de ulei încins. Se scot din tigaie, se lasă la răcit și se servesc!
Să aveți poftă!

Publicat: 10 Aug. 2020, 15:44 Retete & Diete
Pe aceeași temă