Deliciu pentru bucătărese: supă cremă de morcovi cu ghimbir și usturoi

Publicat: 06 Aug. 2020, 16:06 Retete & Diete

Supă cremă de morcovi cu ghimbir și usturoi, un deliciu real pentru bucătărese, dar și pentru persoanele care doresc o rețetă ușoară care detoxifiază organismul! Iată ingredientele pe care trebuie să le folosești și modul de preparare mai jos.

Pentru această supă trebuie să folosești următoarele ingrediente naturale:

– 6 sau 8 morcovi de mărime medie care trebuie curățați și tăiați rondele
– 6 căni de supă de pui sau supă de legume
– o bucățică de 1 centimetru de ghimbir curățat
– o ceapă mică, care va fi tăiată mărunt
– 2 căței de usturoi, întregi
– ulei de măsline
– sare și piper

Cum se prepară supa cremă de morcovi cu ghimbir și usturoi

Mai întâi trebuie să împarți cei 6/8 morcovi în două părți egale. O parte dintre morcovi îi vei pune într-o tavă cu foaie de copt și asezonați cu sare și piper și ulei deasupra lor. Apoi aceștia vor fi puși la cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Tava trebuie agitată din când în când, pentru ca morcovii să se coacă pe toate părțile. Când devin caramelizați, trebuie să scoateți tava din cuptor.

Apoi, supa trebuie adusă la stadiul de fierbere. În aceasta trebuie să introduceți ghimbirul, ceapa și usturoiul. Apoi, focul trebuie lăsat la mininmum pentru 5 minute. Ceapa trebuie să se înmoaie. Jumătatea de morcovi care a rămas trebuie lăsată pe foc până când aceștia se fierb. Apoi, totul se pune în blender.

Atât morcovii de la cuptor, cât și cei fierți trebuie făcuți pastă, în blender, Adăugați sare și piper după gust și asezonați cu ulei de măsline.

Supa cremă de morcovi cu ghimbir și usturoi poate fi mâncată alături de crutoane aromate, crackerși sau simplă.

Să aveți poftă!

Publicat: 06 Aug. 2020, 16:06 Retete & Diete
Pe aceeași temă