Cum faci cele mai bune șnițele de pui. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască

Publicat: 05 Aug. 2020, 15:44 Retete & Diete

Multe gospodine caută din ce în ce mai multe rețete delicioase pentru a încânta membrii familiei, dar nu toate știu că unele preparate au și …trucuri! Astfel, vă arătăm mai jos cum se fac cele mai bune și fragede șnitele de pui.

Dacă vrei să pregătești masa pentru cei dragi sau ai musafiri, dar dorești să prepari ceva care nu îți ia foarte mult timp și nici nu îți murdărești bucătăria, atunci șnițele de pui sunt perfecte.

Pentru acest preparat vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 kilogram de piept de pui
– 2 sau 3 căni de pesmet
– 2 ouă bătute
– 1 căniță cu ulei
– sare
– piper

Cum se prepară șnițele de pui fragede

În primul rând, trebuie să bați cele două ouă cu puțină sare și puțin piper. Un vârf de cuțit de sare este de ajuns. Apoi, pieptul de pui trebuie dezosat, spălat și apoi șters cu prosoape absorbante de bucătărie, pentru a îndepărta excesul de apă.

După ce ai făcut acest lucru, carnea de pui trebuie tăiată sau feliată, pentru a obține bucăți mai mici care vor deveni șnițele. După ce ai pregătit carnea, aceasta trebuie bătută cu un ciocănel de bucătărie și mai adaugă sare și piper, după gust.

Carnea de pui trebuie bătută cu un ciocănel de bucătărie

Apoi, ia o tigaie, pune ulei în ea și las-o pe aragaz la închis. Bucata de carne de pui trebuie trecută prin pesmet, apoi prin ou, iar pesmet și apoi pune-o în tigaie.

La final, puteți servi șnițelele de pui cu o garnitură – cartofi prăjiți, cartofi copți, legume la tigaie, sau pur și simplu cu o salată revigorantă! De asemenea, pot fi servite și cu murături (castraveți, gogonele, gogoșari sau conopidă). Totodată, unele persoane care lucrează în domeniul gastronomic recomandă ca șnițelele să fie consumate în ziua în care sunt făcute, căci altfel e posibil ca a doua zi să își piardă savoarea.
Să aveți poftă bună!

Sursă poze: Pixabay

Publicat: 05 Aug. 2020, 15:44 Retete & Diete
Pe aceeași temă