Adeptii unui stil de viata vegan si cei care tin post in perioadele sfinte pot sta linistiti in privinta repararii mancarilor.
Exista multe retete de post delicioase, usor de preparat si rapide. Va prezentam cateva dintre ele, extrem de usor de facut si delicioase de te vei linge pe degete!
400 g naut fiert
2-3 ardei copti
1/2 lingurita de sare
3 linguri tahini(pasta de susan)
2 catei de usturoi
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de apa
2 linguri de ulei de masline
2 linguri rozmarin/chimion
Hummus-ul clasic este ceva intr-adevar bun si racoritor, insa daca ai incerca hummus-ul cu ardei copti sigur ai renunta la cel traditional.
De preferat ar fi ca prepararea acetsuia sa fie facuta cu o seara iainte, pentru ca aromele sa se imbine mai bine.
Pune toate ingredientele intr-un blender(cu exceptia uleiului de masline si ardeilor copti, care se adauga treptat). Dupa ce se obtine o pasta , adauga incet ardeii copti. Incepe sa micsorezi viteza blender-ului si toarna uleiul de masline peste. Merge servit cu bucati de ardei copti sau seminte de susan. Pus pe paine prajita fierbinte este un deliciu.
2 vinete
usturoi pudra
pesmet
sare, piper si alte mirodenii(dupa gust)
Una din retetele de post rapide si gustoase este un aperitiv. Vinetele pane sunt o varianta ieftina si la indemana.
Spala vinetele, taie-le rotunde. Combina pesmetul cu mirodeniile precizare mai sus si imbraca vinetele in el. Le poti praji sau pune la cuptor. Calde, cu putin sos de rosii, sunt extraordinare.
4 file-uri cod
1/2 legatura de patrunjel
1 ceapa mica tocata
1/2 lingurita de mustar
1 lingura faina
2 linguri zeama de lamaie
sare, piper, mirodenii dupa gust
ulei pentru prajit
Petele e o alternativa buna pentru masa de pranz/cina. Codul e un peste foarte gustos, in special preparat cum trebuie.
Pune cutorul la incalzit si pregateste-te de treaba!
Incinge pestele intr-o tigaie, dupa ce i asezonezi cu sare/piper(sau alte mirodenii, dupa gust).
conopida medie
3 linguri ulei vegetal
1 lingurita boia dulce
1 lingurita boia picanta
sare dupa gust
1/2 lingurita usturoi pudra
piper negru dupa gust
Conopida este rar folosita in retete in care sa fie vedeta, aceasta este o reteta care demonstreaza cat de gustoasa este.
Incinge cuptorul la temperatura ridicata. Se spala bine si se desface conopida in bucatele, apoi se pune la scurs. intr-un bol mic se amesteca mirodeniile cu uleiul de masline pentru a se unge fiecare bucatica de conopida cu el.
Dupa ce tapetati o tava cu o hartie de pergament, puneti bucatile pe ea si dati-o la cuptor timp de 30 de minute. La jumatatea timpului trebuie intoarsa conopida pe partea cealalta, astfels a fie crocata.
Se poate servi cu un sos racoritor de iaurt(unul gras) sau poate deveni garnitura pentru carne sau peste.
8 cepe mari albe
8 linguri de orez
2 cepe
1 morcov
2 linguri ulei
2 linguri cimbru uscat
150 ml supa de legume
sare
Se scobeste cu un cutit ascutit miezul de la cepe. Miezul de la cepe se rumeneste in ulei impreuna cu orezul. Se adauga o ceasca de apa si se fierbe pana se moaie orezul. Se adauga piperul, sarea, verdeata.
Cu acest amestec se umplu cepele. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, deasupra se toarna sucul de rosii. Se da totul la cuptor 20 minute.
Sursa: retete-adunate.ro