Rețete de cocktail-uri răcoroase pentru vară. În loc de desert, o băutură savuroasă, cu multe vitamine

Publicat: 05 Jul. 2020, 10:02 Retete & Diete
Rețete de cocktail-uri răcoroase pentru vară. În loc de desert, o băutură savuroasă, cu multe vitamine

În zilele călduroase de vară puteți să vă răsfățați cu băuturi răcoritoare, savuroase, dar și sănătoase, în același timp. V-am pregătit câteva rețete de cocktail-uri, pe care le puteți face acasă, în cel mai scurt timp și cu ajutorul cărora puteți înlocui fără probleme desertul.

Cele mai bune cocktail-uri fără alcool

Vara a venit și odată cu ea ni s-a făcut dor și de băuturile răcoritoare pe care le putem savura liniștiți în casă, în timp ce ne bucurăm de o carte interesantă sau de ce nu, de serialul preferat. Este sezonul fructelor, care mai de care mai îmbietoare și chiar este păcat să nu profităm de toate vitaminele și energia pe care ni le oferă acestea.

Chiar dacă putem mânca fructele și ca atare, totuși și sucul lor este sănătos și benefic pentru organism în zilele caniculare de vară. Iată câteva rețete de cocktail-uri răcoritoare, care nu conțin deloc alcool.

Clasica limonadă

Este băutura ideală atunci când iți este foarte sete, dar nu vrei să consumi apă simplă. Unde mai punem și că lămâia are vitamina C, atât de benefică organismului. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente: apă, lămâie, miere sau zahăr, după preferințe, și câteva frunze de mentă.

Puteți adăuga și câteva cuburi de gheață, pentru un efect și mai răcoritor. De asemenea, în limonadă se poate pune suc de cireșe, de căpșuni sau alte fructe de sezon.

Cocktail cu banane și mango

Mango este unul dintre fructele cele mai bogate în Vitamina C și Vitamina A, care ajută extrem de mult la prevenirea cataractei. Amestecați banane, mango, iaurt și suc de lămâie proaspăt stors.

La final, adăugați cuburi de gheață.

Cocktail cu pepene, zmeura si goji

Această băutură reprezintă o variantă ideală pentru ca organismul să primească o binemeritată porție de antioxidanți. În plus, cocktailul este sărac în calorii și deci este blând cu silueta.

Trebuie doar să mixați pepene roșu, zmeură, goji, miere și suc de lămâie verde. La final, puneți gheață și ornați cu frunze de mentă.

Cocktail-urile cu alcool dau savoare serilor călduroase de vară

Dacă vă chemați prietenii sau familia în vizită, pentru a petrece o zi de week-end împreună, vă recomandăm să îi serviți cu cocktail-uri făcute în casă. Chiar dacă nu iesiți la terasă, asta nu înseamnă că nu puteți savura acasă băuturile celebre din meniurile restaurantelor. Bineînțeles că acestea pot conține și alcool. Iată care sunt cele mai căutate cocktail-uri:

Mojito

Se spune că această băutură a fost inventată încă din anul 1800. Cei care au făcut-o prima dată au fost sclavii din Cuba, care munceau pe plantațiile de trestie de zahăr.

Aveți nevoie de rom, zahăr, gheață, frunze proaspete de mentă, apă minerală carbogazoasă ­­­și lime.

Cocktail de vin roșu cu portocale

Se știe că vinul roșu este bun pentru a preveni bolile de inimă. Bineînțeles, dacă este băut în cantități moderate. Pentru acest cocktail aveți nevoie de un litru de vin roșu, o cană cu rom, o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie, o cană și jumătate de suc proaspăt de portocale și o cană cu suc carbogazos de portocale.

Lăsați peste noapte la frigider amestecul dintre aceste băuturi, mai puțin sucul carbogazos. Pe acesta îl veți pune în băutură chiar înainte de a o servi. Puteți folosi și cuburi de gheață, dar și felii de lămâie și portocală.

Cockatil de pepene roșu

Pentru acest cockatil aveți nevoie bineînțeles, de pepene roșu, care trebuie stors înainte. Sucul care rezultă îl amestecați cu puțină vodcă, o jumătate de păhărel de triplu sec și o jumătate de păhărel de suc proaspăt de portocale.

Pentru a avea o băutură care să semene cu cea de la terase, acoperiți gura paharului cu zahăr. Serviți cu gheață și bucăți de pepene.

Publicat: 05 Jul. 2020, 10:02 Retete & Diete
Pe aceeași temă