Este sezonul portocalelor, asa ca ar fi pacat sa nu le consumam din plin. Iar pe langa varianta clasica, le puteti pune intr-un desert delicios.
Daca vreti ceva extrem de rapid, usor de preparat dar mai ales super gustos, atunci ati gasit reteta norocoasa, fiindca va garantam, o sa va placa la nebunie.
Se toaca grosier alunele si fisticul. Se maruntesc biscuitii intr-un bol mare si se amesteca cu alunele, sucul si jumatate din coaja rasa de portocale.
La bain-marie se topeste ciocolata impreuna cu untul sau margarina si se adauga lichiorul de portocale. Cand ciocolata s-a topit, se adauga si cealalta parte de coaja rasa de portocale si se amesteca.
Se toarna trei sferturi din ciocolata peste amestecul de biscuiti si se transfera apoi compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili care a fost imbracata in prealabil cu hartie de copt.
Se preseaza bine compozitia in forma de copt in vederea obtinerii unei suprafete compacte, iar la final se toarna cealalta parte de ciocolata deasupra si se presara alunele.
Se da tortul la rece pentru o ora si se serveste ornat cu felii de portocala.