Acest preparat se face doar cu legume coapte, fiind extrem de sanatos si gustos in acelasi timp.
Este ideal atat pentru vegetarieni, cat si pentru persoanele care tin dieta sau vor sa manance mai slab caloric. Reteta se prepara extrem de usor si va garantam ca o sa cucereasca pe toata lumea.
Mai întâi aşezăm pe grătar (grill) ardeii şi vinetele. Când s-au copt, le dăm deoparte. Tăiem cartofii şi dovleceii rondele (felii mai groase) şi îi punem şi pe ei pe grătar alături de ceapa tăiată pe jumătate, roşiile întregi şi căţeii de usturoi. Între timp, decojim ardeii şi vinetele.
După ce toate legumele s-au copt, trecem la aşezarea lor în tavă. Fără să punem strop de ulei, aşezăm un strat de cartofi, unul de roşii tăiate felii sau sferturi, după preferinţă, aşezăm şi vinetele fâşii, aruncăm câţiva căţei de usturoi şi câteva rondele de ceapă şi continuăm în aceeaşi ordine până când terminăm toate legumele.
Important este să terminăm straturile tot cu un rând de cartofi. Sarea şi piperul se pun după gustul fiecăruia. Deasupra turnăm un pahar cu vin alb şi unul cu apă caldă, astfel încât compoziţia să fie acoperită. Introducem tava la cuptor şi o lăsăm la foc mic 30-40 de minute. La final, presărăm deasupra pătrunjel proaspăt tocat.
Sursa: Adevarul